Limasol Direnişi ve şehit düşenler için anma töreni düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Limasol’da gerçekleştirdiği direniş ile bu direnişte şehit düşenler Girne’de  düzenlenen törenle anıldı.

Limasol-Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı önünde düzenlenen tören anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve saygı atışı ile devam eden törende İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Tören Anafartalar Lisesi’nden bir öğrencinin ‘Şehit’ isimli şiiri okumasıyla devam etti.

Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği Girne Şubesi Başkanı Erbil Aydınova de günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Aydınova “Bugün Limasol Direnişi’nin 58. Yılında yine karşınızdayız. Bu günlere nasıl gelindiğini anlatmak her türkün görev ve vazifesidir. Rum yunan ikilisinin düşünceleri Kıbrısı Yunanistan’a bağlamak ve birlikte girişim yaparak 21 Aralık 1963’te Lefkoşa’da Kanlı Noel olayını başlatmaktı ve öyle de yaptılar. Tüm  şehitlerimiz rahmetle anıyorum. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde doğru adımlarla ileriye yürümek görevimiz olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da  konuşmasında Limasol direnişinin mücadele tarihine efsanevi bir direniş olarak geçtiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar,  direnişin  58’inci yılönümünde Kıbrıs’ta hala daha özgürlük bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği içerisinde devam ettiğini belirterek, Kıbrısta adil kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın arkasında ve peşinde olduklarını vurguladı. BRT

 

 

 

Limasol Direnişi ve şehit düşenler için anma töreni düzenlendi