Lefkoşa’da yeni kapı talebiyle  eylem yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

 

Yeni geçiş kapıları açılması ve müzakerelerin başlaması talebiyle eylem yapıldı.

Eyleme, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Bağımsızlık Yolu, Yeni Kıbrıs Partisi, Sol Hareket, Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler ve Güney Kıbrıs’taki AKEL’in de aralarında olduğu 109 siyasi parti ve sivil toplum örgütünün destek verdiği belirtildi.

KKTC’de yürüyüş saat 11.30’da Kuğulu Park’ta başlayıp, Çağlayan’da Mağusa Kapısı’nın bulunduğu bölgede sona erdi.Eylemde, KTÖS Genel Başkanı Emel Tel ortak açıklamayı okudu.

Güney Kıbrıs’ta da bir grup siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyesi örgüt Mağusa Kapısı Festival Parkı’nda toplanıp, aynı bölgeye doğru yürüyüş yaptı.

Güney Kıbrıs’taki eylemin sonunda, örgütlerin taleplerinin dile getirildiği bir mektup BM Genel Sekreterine iletilmek üzere BM yetkilisine verildi.

Emel Tel’in okuduğu ortak açıklamada, esas hedeflerinin “Birleşik Federal” bir Kıbrıs olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Siyasi eşitlik temelinde iki toplumlu ve iki bölgeli bir federasyon çözümüne odaklanacak anlamlı müzakerelerin yeniden başlaması için ortaya azami baskı koymamız gerekmektedir. Bu hedefe ulaşmak için önerilecek olan güven arttırıcı önlemlerin samimi ve uygulanabilir olması çok önemlidir” denildi.

Kapılarının açılması için mücadelenin yükseltileceğine dikkat çekilen açıklama, Lefkoşa Rum ve Türk Belediye başkanlarının 2015’te açılması konusunda uzlaşıya verdiği Mağusa ve Baf Kapısı’nın yanısıra Kiracıköy-Akıncılar, Erenköy ve diğer noktalarda da kapıların açılması için çalışmaların tamamlanması gerektiği belirtildi.Konuşmanın ardından eş zamanlı olarak barış balonları uçuruldu.

 

[ad_2]

Lefkoşa’da yeni kapı talebiyle  eylem yapıldı