Lefkoşa’da uyuşturucu, Akçay’da gümrüksüz balya bağlama makinesi tespit edildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Polisiye Haberler

Lefkoşa’da uyuşturucu, Akçay’da gümrüksüz balya bağlama makinesi tespit edildi

Lefkoşa’da uyuşturucu, Akçay’da gümrüksüz balya bağlama makinesi tespit edildi


Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre , Lefkoşa’da uyuşturucudan, Akçay’da ise gümrüğe beyan edilmemiş balya bağlama makinesi tasarrufundan tutuklamalar yaptı.

Polis Basın Subayı’nın açıklamasına göre, bugün 14.00 sıralarında, Lefkoşa – Kermiya’da Öğretmenler Caddesi’nde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda O.Ş.’nin (E-35) tasarrufunda, yaklaşık 20 gr ağırlığında kokain, yaklaşık 1 gr ağırlığında eroin ve yaklaşık 6 gr ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile bir hassas terazi bulundu.Bulunalar emare alınırken O.Ş. tutuklandı.

GÜMRÜKSÜZ BALYA MAKİNESİ

Akçay’da bugün 17.30’da yine Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ş.İ’nin evinin arka tarafında gümrüğe beyan edilmemiş bir bala bağlama makinesi (beyler) tespit edildi.

Yapılan soruşturmada söz konusu makinenin 2019 yılı içerisinde Güney Kıbrıs’tan alınarak gümrüğe beyan edilmeden Beyarmudu bölgesinden KKTC’ye kanunsuz olarak geçirildiği tespit edildi.Olayla ilgili Ş.İ tutuklandı.

(BRT/PGM)