Lefkoşa’da kazanan Bulutoğluları-Yücener ikilisi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Lefkoşa’da kazanan Bulutoğluları-Yücener ikilisi




Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen “Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı, Limasol Sigorta sponsorluğunda üçüncü kez yapıldı.

2 günlük programla organize edilen ve Balıkesir ile Hamitköy çevresinde hazırlanan etaplarda yapılan rallide 13 ekip mücadele etti.

Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Kumarcılar Hanı yanındaki David People Cafe önünde start ve finiş seremonisi yapılan rallide ekipler 8 etap geçtiler. İki gün boyunca seyirciler etapları doldururken, ralliciler de etaplarda hünerlerini sergilediler. Rallinin ilk gününde 2 kez art arda yaklaşık 14 kilometrelik Balıkesir etabı geçildi. İlk etabı Flat Out Rally Team’den Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi lider tamamlarken, ikinci etabı MRB Racing Team’den Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi zirvede noktaladı. Günün lideri Fahri-Tan ikilisi olurken, ikinci Denktaş-Mişon ikilisi oldu.

İkinci güne bomba gibi başlayan ekip ise Flat Out Rally Team’den Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi oldu. İkili, rallinin ikinci gününde geçilen 6 etapta da en iyi dereceyi yaparak arkalarına bakmadan finişe ulaşmayı başardılar. Şampiyona lideri Fahri-Tan ikilisi ikinci olurken, Drift NEU Racing Team’den Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi podyuma çıkmayı başaran ekip oldular. Bu üçlü aynı zamanda Sınıf 2’nin de podyumunu oluşturdular. Podyumu kaçırarak dördüncü olan ekip ise Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi oldu.

Limasol Sigorta’ın yanı sıra; Near East Bank, enlglobal, Chagla Car Care, Tekan Mobile, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, GoPro, GenPower, Polaris, Basel Energy, NHG Construction, Protent ve Limasol Online’ın da katkılarıyla hayata geçirilen yarışta sınıflarda da çekişmeler yaşandı. Sınıf 1’i kazanan ekip MRB Racing Team’den Sadık Bilgimer-Mustafa Kandır ikilisi olurken, ikili genel klasmanda beşinci oldu. Sınıf N’nin birincileri Good Year Racing Team’den Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi olurken, Sınıf N ikincisi yine Good Year Racing Team’den Cevdet Alptürk-İrfan Topcu ikilisi oldu. Sınıf R Birincilik kupasını Sami Doğan-Ali Burhan ikilisi kazandı. Zorlu rallide 5 ekip çeşitli sebeplerle finiş göremedi. Günün ilk etabında büyük şanssızlık yaşayarak, finişe metreler kala kaza yapan Denktaş-Mişon ikilisi ralliye erken veda ederken, bir sonraki etap Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ve Yusuf Çocuk-Zeki Çetinkol ikilisinin finiş göremediği etap oldu. Bu etap ayrıca normal etaba çevrildi ve ekipler finişe ulaştı. Etapların tamamlanmasının ardından ödül töreni David People önünde yapıldı. Dereceye girenlere kupalarını Limasol Türk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, Limasol Sigorta Genel Müdürü Birtan Asker, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir, Asbaşkanı Mahmut Sezinler ve David People Direktörü Sami Osmanlı takdim etti.

2021 Limasol Sigorta Rallisi İlk gün dereceleri
No. Takım Pilot Co-Pilot Araç Sınıf Derece
1 6 Flat Out Rally Team Mustafa Bulutoğluları Mustafa Yücener Skoda Fabia R5 2 57:08.4
2 5 Flat Out Rally Team Deniz Fahri Serhan Tan Skoda Fabia R5 2 57:31.6
3 9 Drift NEU Racing Team Enver Haskasap Halil Mulla Skoda Fabia R5 2 57:47.2
4 7 Macila Rally Team Cahit Yetkili Harun Çakır Volkswagen Polo R5 2 58:16.5
5 2 MRB Racing Team Sadık Bilgimer Mustafa Kandır Mitsubishi Lancer Evo IV 1 1:03:17.4
6 8 Good Year Racing Team Çağkan Bozalanlar Hasan Odun Mitsubishi Lancer Evo IX N 1:04:42.5
7 12 Good Year Racing Team Cevdet Alptürk İrfan Topcu Mitsubishi Lancer Evo IX N 1:05:40.7
8 15 Sami Doğan Ali Burhan Canam Maverick X3 R 1:05:50.6
9 10 Good Year Racing Team Kerim Hacımevlüt Mahmut Ulaş Mitsubishi Lancer Evo VI 1 DNF
10 3 Flat Out Rally Team Barış Kalfaoğlu Rasim Çetinkaya Mitsubishi Lancer Evo IX N DNF
11 1 Good Year Racing Team Oktay Çocuk Hüseyin Çocuk Mitsubishi Lancer Evo IX N DNF
12 11 Good Year Racing Team Yusuf Çocuk Zeki Çetinkol Mitsubishi Lancer Evo IX N DNF
13 4 MRB Racing Team Rauf Denktaş Mehmet Mişon Hyundai i20 R5 2 DNF