Lefke’de keyifler yerinde – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Lefke’de keyifler yerinde




Süper Lig’in başarılı ekiplerinden Lefke Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Lefke Karadağ 16 Ağustos Stadı’nda çalışmalarına devam eden menekşe beyazlı takımda antrenmanlar oldukça keyifli ancak sıkı bir şekilde sürüyor. Takım Teknik Direktörü Toygar Davulcu, BRTSPOR’a yaptığı açıklamada 17 Mayıs’dan itibaren çalışmalara başladıklarını hatırlatarak şu an haftada altı antrenmanla hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Davulcu şunları söyledi:

“Mayıs ayındaki çalışmalarımız, temmuz ayındaki yüksek yoğunluklu antrenmanlara hazırlık niteliğindeydi. Katılımdan ve futbolcularımın gösterdiği arzu ve performanstan memnunum. Bir yıl futbol oynanmaması futbolculardan gerek mental, gerekse fiziksel olarak çok şey götürdü. Mental olarak futbolcular iyi hazırlanıyorlar. Ancak fiziksel olarak henüz istediğimiz noktada değiliz. Yaşanan kayıpları 2-3 ay içerisinde yerine koyamayız. Yine de sezon başladığı zaman iyi bir Lefke takımını hem camiamıza hem de futbol kamuoyuna izlettireceğiz.”

Transfer konusuna da değinen Davulcu, istenen bonservis bedellerinin ülke gerçekleriyle örtüşmediğine işaret ederek, kendilerinin o kadar imkana sahip olamadıklarını belirtti. Bu sebepden dolayı transfer yapmayı düşünmediklerini vurgulayan Davulcu, kalitesi yüksek 5-6 futbolcuya sahip olduklarını, ayrıca altyapıdan futbolcuları da kadroya dahil ettiklerini ve buna gore bir kadro oluşturma yönüne gittiklerini ifade etti. Genç oyuncuları takıma kazandırmayı sevdiğini vurgulayan Toygar Davulcu, “Ligdeki en iyi takım biz değiliz, birçok şampiyonluk adayı var. Ancak biz de bütün çalışmalarımızı en iyi olmak için yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Taraftara da seslenen Davulcu, “Taraftarlarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Tüm camia olarak kenetlenerek iyi bir Lefke Futbol Takımını izlettirmek amacındayız” dedi.

Kasım: “Futbolu özledik”

Takımın başarılı futbolcusu, eski gol kralı ve kaptanlarından Kasım Tağman da futbolu çok özlediklerini vurgulayarak “İyi çalışıyoruz ve iyi bir hazırlık dönemi geçirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Tağman şunları söyledi:

“Yeniden sahaya çıkacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. İyi bir hocamız ve ekibimiz var. Tüm takım olarak istekliyiz. Üst sıraları zorlayan bir takım olmak istiyoruz. Hocam bana 20 golün üstüne çıkman gerekir dedi, benim de hedefim 20 golün üzerine çıkmaktır. Küskün olduğunu düşündüğümüz taraftarlarımızı da yanımıza çekip bu sezon zirveye oynayan bir Lefke izlettirmek amacındayız.”

Aykut: “Sıkıntılarımız var ancak iyi çalışıyoruz”

Lefke Futbol Takım kaptanı Aykut Esmerarslan da yeni sezon öncesi hazırlıkları değerlendirirken, bir yıllık aranın ardından ilk başta zorlandıklarını ancak şu an daha iyi bir çalışma sürecinde olduklarını belirtti. Yabancı kontenjanı bire düşmesine rağmen Lefke takımının yerli oyuncularının iyi olduğundan dolayı iyi bir takım olduklarına dikkat çeken Aykut Esmerarslan şunları söyledi:

“Eski hocamız Toygar Davulcu’nun bizimle olması çok önemli. Üzerimizde çok emeği var. Şu an iyi çalışıyoruz. Ancak zaman zaman iş hayatımızdan da dolayı sıkıntı yaşamaktayız. Fazla kilosu olan arkadaşlarımız vardır. Onlarda sıkıntı yaşıyor. Yine elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hazırlık maçları başlıyor. Bunun için de ayrıca heyecanlıyız.”

Şampiyonluk konusunu da değerlendiren Kaptan Aykut Esmerarslan, “Lefke, birçok takım için zor bir deplasmandır. Yönetim ve taraftar olarak da iyi çalışırsak neden olmasın diye düşünüyorum.”