Lefke Ceviz Festivali yapılıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Lefke Ceviz Festivali yapılıyor




Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen ve geçtiğimiz yıl Covid-19 yasakları nedeniyle yapılamayan Lefke Ceviz Festivalinin 11.’ncisi yapılıyor.

Lefke Çarşı Merkezi’nde yer alan festival, pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Festival kurdele kesimi ve ardından kortejle açıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke’nin en önemli ürünlerinden olan cevizin, festivalle birlikte daha fazla ekonomik getiri sağlayan bir ürün haline dönüştüğünü belirterek, bu nedenle bu yıl festivali yapabilmelerinin önemine vurgu yaptı.

Festivalin, pandemi koşullarına uygun şekilde yapıldığını ifade eden Kaya, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Nermin Şanlıdağ da üretime katkı koymak amacıyla düzenlenen festivalle ilgili olarak sağlık üst kurulu ile Bakanlar Kurulunun aldığı önlemlere uyulduğunu belirterek, festivale gelen misafirlerin de tedbirlere uyması gereğine işaret etti.

Şanlıdağ, bölgenin tanınması, kalkınması ve üretime destek olunması amacıyla kurulan derneğin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vererek, cittaslow ağında olan Lefke belediyesi ile düzenledikleri festivalin bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Lefke Belediyesi Halk Dansları ekibi gösteri sundu.

Festivalde daha sonra Atilla Karaderi’nin ‘4 Mevsim Lefke’ isimli fotoğraf sergisi gezildi.
Saat 21.00’e kadar devam edecek olan festivalde, standlar kurularak Kıbrıs’a özgü her türlü yiyecek, içecek elişi ürünler satışa sunuluyor.