Lefke Avrupa Üniversitesi 30’uncu Mezuniyet Töreni yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Lefke Avrupa Üniversitesi 30’uncu Mezuniyet Töreni yapıldı.

Törende konuşan LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, KKTC’nin en köklü üniversitelerinden olan LAÜ’nün eğitimde kaliteden ödün vermediğini belirterek, LAÜ’nün uygulanan gerçekçi ve doğru stratejilerle son yıllarda en fazla büyüyen ve tercih edilen üniversite olduğuna dikkati çekti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr Turgay Avcı da, görevlerinin bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen üniversitelerin önünü açmak olduğunu ifade ederek, LAÜ’nün YÖDAK’a gelen titizlikle hazırlanmış 30’a yakın programının bu yıl tartışmasız kabul edildiğini ve bu programların giderek arttığını söyledi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, mezun olan öğrencilerin KKTC’de diplomadan daha değerli olan ifade ve inanç özgürlüğü ile hoşgörüyü öğrendiğine işaret ederek, mezunların gittikleri ülkelere bu değerleri taşıyıp dünya barışına katkıda bulunmalarını diledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de mezun olan öğrencilere seslendi.

Töre, mezun öğrencilerin gittikleri her yerde KKTC’nin birer fahri elçisi olacağını belirterek, KKTC ambargolar altında olsa da ilerlemeye yükselmeye devam edeceğini, KKTC’ye sahip çıkılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, LAÜ’nün pandemiye ve tüm sıkıntılara rağmen başarı ile yoluna devam ettiğini dile getirerek, 30. mezuniyetle büyük bu başarıya imza atıldığını söyledi.

LAÜ’de 40 tan fazla ülkeden öğrencilerin evrensel çağdaş değerlerle çalışma yaşamına gönderilirken buradaki derin kültür ve insanlık değerlerini de ülkelerine götürdüklerine vurgu yapan Tatar, bunun anlamının çok büyük olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilere de seslenerek, bu insani değerler ve aldıkları eğitimle ülkelerine ve insanlığa hizmet etmek için çalışmalarını istedi.

KKTC’nin yapılan tüm haksızlıklara rağmen istikrar ve istikbali için Atatürk’ün aydınlık yolunda mücadeleye devam edeceğinin altını çizen Tatar, mezunların dünyada yaşanan çeşitli olumsuzluklara rağmen barış ve huzur ile ülkelerin gelişimine katkı koyacağına inanç belirtti.

Konuşmaların ardından onur konuklarının fakülte birincilerine diploma ve ödüllerinin takdimi ile devam eden tören, tüm mezunların diplomalarını alıp kep atmasıyla tamamlandı.

BRT

[ad_2]

Lefke Avrupa Üniversitesi 30’uncu Mezuniyet Töreni yapıldı