Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmalarının zor dönemde de sürdürüldüğü belirtildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmalarının zor dönemde de sürdürüldüğü belirtildi

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmalarının zor dönemde de sürdürüldüğü belirtildi


Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin, koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların yaşandığı bu zor günlerde rutin haftalık toplantılarını telekonferans yöntemiyle sürdürdüğü ve önceliklerini gözden geçirerek gelecek aktivitelerini planladığı belirtildi.

BM Kalkınma Fonu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde kısıtlamaların kaldırılmasına paralel olarak adadaki  10 kültürel miras yerindeki çalışmalar, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla devam edecek.

Açıklamada, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin, Baf, Limasol ve Larnaka’daki 7 cami, Apostoloa Andreas manastırının ikinci aşama restorasyon çalışmaları ve 2 kilisenin koruma çalışmaları için tedarik sürecini başlattığı da ifade edildi.

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin yanı sıra Danışma Kurulu ile Genç Kültür Elçilerinin de Covid-19 kısıtlamalarına uygun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü de belirtildi.

(BRT/TAK)