KTSO üyelerinin yabancı uyruklu işçi istihdam işlemlerini kendi yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında İşbirliği Protokolü imzalandı

Protokol kapsamında, Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyelerinin yabancı uyruklu işçi istihdamına ilişkin çalışma izin işlemleri Oda tarafından yapılacak. Protokol 2 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında, imzalanan iş birliği protokolüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Hasan Taçoy ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu imza koydu.

Protokol genelde kayıt dışı işçiliğin özelde ise kayıtsız yabancı uyruklu işçi istihdamını önlemeyi, KKTC çalışma yaşamı ile işgücü piyasasını düzen ve denetim altına almayı ve haksız rekabeti ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

İş birliği protokolü kapsamında, Kıbrıs Türk Sanayi Odası kendi üyelerinin yabancı uyruklu işçi istihdamına ilişkin çalışma izin işlemlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yürüterek üyelerine aşağıda özetlenen hizmetleri sağlayacak.

• Yabancı uyruklu işçilerin izin müracaatları Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na yönlendirilecek.

• Yabancı Uyruklu İşçi İstihdam Başvurusu, Ön İzin İşlemleri ile Çalışma İzni ve Çalışma İzni Uzatma Başvuruları üye işverenler adına Kıbrıs Türk Sanayi Odası tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulacak.

• Süreç Kıbrıs Türk Sanayi Odası tarafından takip edilerek sonuçlandırılacak.

• Banka Teminat mektubu düzenlemesi Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyeleri için uygulanmayarak üyelerin üzerindeki teminat yükü kalkacak.

KTSO üyelerinin yabancı uyruklu işçi istihdam işlemlerini kendi yapacak

Yorumlar kapalı.