KTSO Heyeti ve LTB Başkanı Harmancı Sanayi Bölgesi’nde devam eden drenaj hattı projesini inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki heyet, birlikte Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk ve yönetim kurulu üyeleriyle bugün Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden drenaj hattı projesiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Başkan Harmancı, projenin geldiği nokta konusunda Avunduk ve oda yöneticilerini bilgilendirerek, LTB’nin hedeflediklerini ortaya koydu. İki başkan daha sonra Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na geçerek burada bir toplantı gerçekleştirdi.

KTSO Başkanı Candan Avunduk, yıllardır kangren olmuş olan Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi- Taşkınköy bölgesinde yaşanan sel konusunda, ilgili makamların sorumluluklarını yerine getirme noktasında inisiyatif almadıklarına tanık olduklarını söyledi.

Başkan Avunduk, “Bölge sanayicilerimize ciddi ekonomik zarar yaratan, Lefkoşa-Gazimağusa anayolunun kapanmasına neden olan ve Taşkınköy bölgesine evlerde hasar yaratan bu taşkınların engellenmesine yönelik geçtiğimiz yıllarda ilgili tüm makamların katılımıyla bazı projeler yaratılmış olsa da, hayata geçirilememiştir. Bu gerçekler ışığında, kendi yetki alanına girmeyen alanlarda bile LTB’nin öncü bir rol alarak, kendi kaynaklarıyla, ‘eski Doktoroğlu – Alpet arasında’ yağmur suyu drenaj altyapı çalışmalarını tamamlamak için yapmakta oldukları çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Avunduk sözlerinin devamında, bu çalışmaların bitirilmesinden sonra Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nin kuzeyinde atış alanlarında da düzenleme yapılacak olmasının da çok önemli olduğunu belirtti.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sel önleme konusunda yapmakta oldukları çalışmalara Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi Dairesi ve diğer ilgili makamların da destek vermesini talep eden Avunduk, bu ve benzeri konularda LTB ile birlikte çalışma kararı da aldıklarını aktardı.

Başkan Avunduk, “Sanayicilerin karşılaştıkları sorunların çözümleri için kısa vadeli bir master planı ortaya konması gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında Sanayi Odası’na konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ederken, 40 yıllık bir sorunu LTB olarak üstlendiklerini, tüm paydaşlarla çözülmesi gereken bir konuda yalnız bırakılmalarına rağmen sorumlulukla adım atmaktan geri durmadıklarını ifade etti.

Başkan Harmancı, her dönem yoğun yağışlar sonrasında bölgede yaşanan su baskınlarını önleme hedefi ile kapsamlı bir proje ürettiklerini ve bundan sonraki süreçte yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek istediklerini dile getirdi.

LTB’nin ilgili projeyi kendi personeli ve öz kaynak yatırımları ile hayata geçirmekte olduğunu vurgulayan Başkan Harmancı, bu noktada duyarlı iş insanlarının da ihtiyaç duyulan noktalarda dayanışma ruhu içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Başkan Harmancı, Avunduk başkanlığındaki Sanayi Odası’nın daha önce kendileri ile yaptığı görüşmede su, kanalizasyon ve drenaj konusunda 3 önemli beklentileri olduğunu belirttiklerini, LTB olarak her üç konuda da sorumluluk alarak sonuca gittiklerini belirtti. bu anlamda drenaj konusunda önemli bir adım attıklarını aktardı.

Su hatları konusuyla ilgili detay paylaşan Başkan Harmancı, Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan su hatlarının daha iyi bir noktaya gelebilmesi için Sanayi Dairesi’nin sorumluluk alarak yeni yolun bütçesinde bunu ayırması gerektiğini kaybetti.

Başkan Harmancı, Sanayi Bölgesi konusunda LTB’nin elini taşın altına koyduğunu, aynı sorumluluğu Sanayi Dairesi başta olmak üzere devletin tüm ilgili kurumlarından beklediklerini sözlerine ekledi.

[ad_2]

KTSO Heyeti ve LTB Başkanı Harmancı Sanayi Bölgesi’nde devam eden drenaj hattı projesini inceledi