KTSO, 36. dönem yeni yönetiminin ilk 100 gününü değerlendirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KTSO, 36. dönem yeni yönetiminin ilk 100 gününü değerlendirdi



[ad_1]

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, düzenlediği basın toplantısı ile 100 günlük icraatlarını değerlendirdi.Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamacıoğlu, pandemi nedeniyle ülkede büyük zorluklar yaşandığı süreçte sorunlara çözüm aramayı sürdürdüklerini söyledi.

Göreve gelirken, bazı hedefler ortaya koyduklarına işaret eden Kamacıoğlu, bu hedeflerin ülke ve sektorün acil ihtiyaç duyduğu konular olduğunu belirtti.

Kamacıoğlu, “Kıbrıs Türk Sanayisinin ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki payını, güçlü bir sanayi odası ve verimli sanayi üretimi ile artırabileceğimizin bilincindeyiz. Göreve gelirken temiz, düzenli ve kaliteli üretim ile ihracat odaklı bir sanayi hedefiyle yola çıktık “Bunun için var gücümüzle çalışmalara başladık ve hedeflerimize yöneldik”dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Sektörlerinin tümüne katkı sağlayarak, üretim ve istihdamın sürdürülebilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydeden Kamacıoğlu, “çalışmalarımız gelişerek devam edecek ve KKTC’de “üretim” ile “kalkınma” kelimelerinin yan yana gelmesine öncülük edeceğiz” dedi.

Kamacıoğlu, KKTC ekonomisinin var olmasının en önemli kilometre taşlarından birinin üretmek ve ihracat olduğunu vurguladı ve 2022 yılını üretim ile ihracat yılı olarak nitelendirdi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamacıoğlu’nun konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunum ile 100 günlük icraatlar aktarıldı.

Odanın hedeflerinin ve bu hedefler ile ilgili yapılan çalışmalar aktarıldı.

Oda “yerli üretime destek verme, ihracata yönelik, sanayi için teşvik modelleri geliştirmek, sanayide kooperatifleşme gibi konuları hedef olarak ortasya koydu.

[ad_2]