KTÖS: Okulların pandemi yokmuş gibi açılması felakete yol açacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KTÖS: Okulların pandemi yokmuş gibi açılması felakete yol açacak




Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) yetkilileri basın toplantısı düzenleyerek okulların açılması öncesinde önerilerini aktardı. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Emel Tel, okulların açılmasına 10 gün kaldığını hatırlatarak okulların “pandemi yokmuş gibi” davranılarak açılmasının felakete yol açacağını savundu.

Bakanlığın ortaya koyduğu sosyal mesafesiz eğitim sisteminin salgın koşullarında geri dönüşü olmayan yaralar açacağını belirten Tel, bazı okulların kalabalık oluşu, alt-yapı koşulları ve sosyal mesafe kurallarının normal eğitim süreçlerinin farklı güvenlik önlemleri ile desteklenmesi ve sınıf sayılarının aşağıya çekilmesini zorunlu kıldığını kaydetti…

Emel Tel, merkeziyetçi bir anlayış yerine yerinden yönetim sistemine geçilmesini talep etti.KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de eğitimde yaşanan kayıpların tespit edilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmadığını belirterek, bunu eleştirdi.

Okulların “sürü bağışıklığı” benzeri bir yaklaşımla açılması durumunda yeniden kapanmasına neden olunacağına değinen Elcil, hükümet ve bakanlığın bu uyarıları dikkate almasını istedi.

111 okuldan 19’unda öğrenci sayısının fazla olduğunu ve bu okullarda seyreltilmiş eğitime geçilmesi gerektiğini belirten Elcil, “okulları açmak zorundayız. Ama kalabalık olan bu 19 okulda pandemi yokmuş gibi açmak kapanmanın başlangıcı olur” dedi.

Elcil, öğretmenlerin yüzde 91’inin aşılandığını ancak toplumun da aşılanma oranının artması gerektiğini söyledi.KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş de basın toplantısında, KTÖS’ün okulların açılması için ortaya koyduğu önerler ve kılavuzu açıkladı.

Basın toplantısında, Sendika tarafından hazırlanan “alternatif eğitim simülasyonları ön çalışma raporu” da açıklandı