KTÖS-KTOEÖS’ten eylem – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KTÖS-KTOEÖS’ten eylem




Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, meclis önünde, 12 Eylül cuntasının öğretmenler günü ilan ettiği 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kabul etmediklerini bildiren eylem gerçekleştirdi.

İki sendikanın yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği eylemde “Öğretmeniz, birlikteyiz, susmayacağız” ve “Yakalarında Atatürk, beyinlerinde şeriat” yazılı pankartlar açıldı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, 12 Eylül 1980’de öğretmenlerin katledildiğini anımsatarak, bu yapılırken cunta rejiminin Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ı öğretmenler gün ilan etiğini söyledi.

Ülkedeki eğitim politikalarını da eleştiren Gökçebel, “Öğretmenler değersizleştirildi. Sürekli sosyal medyada ve medyada aşağılayan, hedef gösteren, öğretmen örgütlerini yok etmeye çalışan bir iktidar güruhuyla karşı karşıyayız. Sürekli eğitimin içeriği ile oynanmaktadır. Eğitim dinselleştirme hamleleriyle karşı karşıyadır” dedi.

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil ise BM’nin öğretmenlerin statünün belirlediği 5 Ekim’in Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirterek, “Biz 24 Kasım’ı kutlamıyoruz. Bu gün ancak öğretmene yapılan faşizan baskıların gündeme getirildiği ve protesto edileceği gündür” şeklinde konuştu.