KTOEÖS’ten eylem – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Cumhuriyet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı…

İlk olarak Meclis önünde toplanan öğretmenler, sloganlar atarak eğitimde yaşanan sorunları protesto etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, nitelikli, bilmisel, laik ve kamusal eğitim için mücadeleye devam ececeklerini söyledi…

Toplumcu Demokrasi Partisi Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt da Kıbrıs Türk toplumunun hiçleştirilmesi çabalarının devam ettiğini ileri sürerek buna karşı duracaklarını kaydetti.

CTP Milletvekili Erkut Şahali ise hizmetiçi eğitime katılmayan, eylem ve greve çıkan öğretmenin maaşına müdahale edildiğini savunarak öğretmenin mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Laik, Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi Başkanı Melek Arabacıoğlu da din, dil,ırk ayırımı yapmayan laik, demokratik öğretmenin yanında olacaklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Burak Maviş ise Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu eleştirerek, görevden alınması gerektiğini iddia etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın eylemi daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı önünde devam etti.Bakanlık önüne sembolik konteyner sınıf getiren sendika, burada attıkları sloganlarla Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nu eleştirdi.

[ad_2]

KTOEÖS’ten eylem – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.