KTGB’den açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) , Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) , iktidardaki partilerin değil, tüm toplumun sesi olduğunu vurgulayarak, BRTK’nın ve yöneticilerinin, çatışmacı olmaya değil toplumun tümünü kucaklamaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

KTGB, halkın malı olan bu önemli yayın kurumunun ülkenin gazetecilerine ve çok sesliliğe açık olması gerektiğine işaret etti.

Başbakan Ersan Saner’i, hükümet ortağı partileri, anayasal denetleyici kurumları, bu hukuksuzluğu giderecek adımları atmaya çağıran KTGB, açıklamasında “Aksi halde hukuksal yollara başvurarak BRTK’da demokratik işleyişi sağlamaya katkıda bulunmak görevimiz olacaktır” ifadelerine yer verdi.

BRTK yeni  yayın dönemine hazırlanırken, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda toplumun beklentisinin, demokratik, çoğulcu, özgürlükçü ve kamusal yayıncılık anlayışıyla yayın yapması yönünde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ülkede en fazla gazeteciyi ve basın emekçisini barındıran BRTK’da yeni yayın dönemi programlarıyla ilgili çıkan tartışmalarda Yönetim Kurulu Başkanı’nın takındığı tavır ve gazetecilere yönelik kullandığı hakaretamiz sözcüklerin de kabul edilemez olduğu vurgulandı.

[ad_2]

KTGB’den açıklama