KTGB virüs tehdidi nedeniyle bazı etkinlikleri iptal etti

featured
KTGB virüs tehdidi nedeniyle bazı etkinlikleri iptal etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu yaptığı yazılı açıklamada, ortada halk sağlığını tehdit eden ciddi bir durum varken elzem olmayan etkinlikleri yapmayı doğru bulmadıklarını kaydederek, hiçbir tören, hiçbir toplantı, hiçbir ödülün üyelerin, yakınlarının ve toplumun sağlığından daha önemli olmadığını söyledi.

Yeniden tehdit haline gelen yeni tip Corona virüsü nedeniyle bazı etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını da vurgulayan Özuslu, Birlik Yönetim Kurulu’nun, sağlığı tehdit eden yeni gelişmeleri dikkate alarak geleneksel olarak düzenlediği 11 Temmuz Kıbrıs Türk Basın Günü resepsiyonunun iptal edildiğini açıkladı.

Özuslu açıklamasında, Basın Günü etkinlikleri çerçevesinde her yıl verilmekte olan ‘medya başarı ve teşvik ödülleri’nin de bu yıl Mart ayıdan bu yana yaşanan Covid sürecinde Ödül Komitesi’nin düzenli toplanamamasından dolayı daha sonraki bir döneme ertelendiğini ifade etti.

Özuslu meslekte 25 yılını dolduranlara verilen ‘Hizmet Onur Ödülleri’ni alanların ise Yönetim Kurulu tarafından belirlendiğini ancak ödüllerinin, virüs tehdidinin ortadan kalkmasıyla birlikte düzenlenecek ilk törende sahiplerine verileceğini belirtti.

Birlik Yönetim Kurulu’nun, örgütün iki yılda bir yapılan olağan Genel Kurulu ile üç yılda bir yapılan BRT ve TAK Yönetim Kurulu’ndaki temsilcilerinin seçildiği genel kurulu da birleştirme kararı aldığını söyleyen Özuslu, buna göre, virüs nedeniyle yeni bir olumsuz gelişme olmaması halinde Genel Kurulun 26 Eylül tarihinde yapılacağını vurguladı.

Özuslu, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği eski Başkanı Mehmet Ali Akpınar için her yıl mezarı başında düzenlenen anma töreninin de kovid-19 riski nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

(BRT/MAIL)

KTGB virüs tehdidi nedeniyle bazı etkinlikleri iptal etti