KTFF ve Cumhurbaşkanı yargı sürecini başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar arasında “5.İslami Dayanışma Oyunları” konusunda karşılıklı açıklamalarla başlayan gerginlik sonrasında mahkemeye taşınan süreç bugün başladı.

Geçtiğimiz günlerde konuyu mahkemeye götüreceklerini açıklayan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Cumhurbaşkanı Tatar aleyhinde “Hakaret” davası dosyaladı.

Başvurunun ardından mahkeme önünde bir açıklamada bulunan KTFF Başkanı Sertoğlu, Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamaların, seçilmiş yönetim kurulu ve kendisine yönelik olduğunu bu konudada yönetim kurulunun aldığı karar uyarınca başvurularını bugün yaptıklarını bundan sonraki sürecin yargıda olacağını söyledi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açtığı “hakaret” davasının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışına katılımı” konusunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yaptığı açıklamaları yargıya taşımıştı.

Cumhurbaşkanı’nın avukatından yapılan açıklamada ise “Sertoğlu’nun açıklamalarının hakaret içermesi, zem ve kadih teşkil etmesi ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olmaları” iddiasıyla mahkemeye müracaat edildiği duyurulmuştu.

Açıklamada ayrıca konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle daha fazla açıklamada bulunulmayacağı yargılamanın neticelenmesinden sonra ileri açıklamanın yapılabileceği kaydedilmişti.

[ad_2]

KTFF ve Cumhurbaşkanı yargı sürecini başlattı