KTBK, Koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

KTBK, Koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yaptı

KTBK, Koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yaptı


Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pandemi süresince KKTC hükümeti ve Sağlık Bakanlığı ile tedbirlerin, koordineli olarak alındığı belirtilerek, birliklerdeki görevli personelin birbiriyle temasının asgariye indirildiği ve Koronavirüs bulaşma riskinin azaltıldığı vurgulandı.

Personel ve ailelerinin de alınması gereken önlemler ve sokağa çıkma yasağı hakkında bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, erbaş ve erlerin çarşı izinlerinin durdurulduğu, zorunlu haller dışında izinlerin kaldırıldığı ve askeri sosyal tesisler ile kantinlere girişlerin kısıtlandığı anlatıldı.

Açıklamada, KKTC hükümeti ve Sağlık Bakanlığıile koordineli olarak normalleşme sürecine girildiği belirtilerek, sosyal tesislerin açıldığı ve  alınan tedbirler sayesinde pozitif vaka tespit edilmediği kaydedildi.

Personel, erbaş ve erlerin adaya geliş ve gidişleri süresince düzenli muayenelerinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, gelenlerin dezenfekte edilmiş otobüslerle kışlalarda veya Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun tahsis edilen yurtlarında 14 gün gözetim altında tutuldukları anımsatıldı.

Açıklamada, nizamiye girişlerinde günlük olarak ateş ölçme faaliyetleri yapıldığı, yemekhanelerde tekli oturma düzeni ve sosyal mesafeye uygun koğuş düzeninin korunduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, KTBK Komutanlığı’nın bu süreçte KKTC halkına gerekli desteği sağlamak maksadıyla, KKTC yetkilileri ile temasını sürdürmekte olduğu ve ilgili makamlarca talep edilmesi halinde desteklerinin süreceği vurgulandı.