KTBK Gaziler Derneği heyeti BRTK’yı ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği yönetiminden oluşan bir heyet, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı ve Müdür Meryem Özkurt tarafından kabul edilen heyet, kısa bir süre önce ziyarete açılan BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni de gezdi.

Ziyarette konuşan KTBK Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu, adaya 1974 yılında geldiklerini anımsatarak, burada evlendiklerini, 45 yıldır burayı vatan bildiklerini söyledi.

BRT’nin en zor zamanlarda Kıbrıs Türk halkının sesini dünya duyurmak için mücadele ettiğini ifade eden Dedeoğlu, BRTK’nın sesini artık tüm dünyaya duyurabilecek güçte olduğunu belirtti ve “BRT bizim için KKTC demektir” dedi.

“Ne AB’ye, ne Rum tarafı, ne de dünyaya güveniyoruz” diyen Dedeoğlu, Annan Planı’na ‘evet’ denilmesine karşın ambargoların kaldırılmadığını, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye’den başka dostu olmadığını söyledi.Dedeoğlu, bir zamanlar hayal olan suyun Türkiye sayesinde akmaya başladığını, 2023’ten sonra enerjinin de geleceğini kaydetti.

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı da milli mücadelenin şahlanışını temsil eden özgürlük, egemenlik ve bayrağın asla yere düşürülmeyeceğine işaret ederek, her toplumda istenmeyen görüşler olabileceğini söyledi.

Kanlı, “Kıbrıs Türk halkı akıllıdır. Özgürlüğün ne demek olduğunu bilir. Mücadeleniz, 1974’teki katkılarınız asla boşa çıkmayacaktır. Müsterih olunuz. Mehmetçik ve mücahitlerin diktiği özgürlük bayrağı daima dalgalanacak” dedi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt da KTBK Gaziler Derneği’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

[ad_2]

KTBK Gaziler Derneği heyeti BRTK’yı ziyaret etti