KTAMS yeni cezaevi binasının hizmete açılmamasını protesto etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yeni Merkezi Cezaevi binasının hizmete açılmamasını mevcut cezaevi önünde basın açıklamasıyla protesto etti. Kamu-Sen’de Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’na destek verdi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, ülkedeki ekonomik sıkıntılara değindiği açıklamasında akaryakıta ve elektriğe yapılan zamların çok büyük bir insafsızlık olduğunu belirtti.

5 günde bir belirlenen akaryakıt fiyatlarının Bakanlar Kurulu’nda yapılan tüzük değişikliği ile her iş günü düzenlenebilmesinin yolunun açıldığını kaydeden Bengihan, Brent Petrolün varil fiyatının gerilediğine de dikkati çekti.

Merkezi Cezaevi Binasının olumsuz koşullarına da dikkati çeken Bengihan, binanın yetersizliği, personel eksiliği, artan suç ve suçlu sayısı nedeni ile güvenlik ve mahkumların sağlığı, topluma yeniden kazandırılabilmesi konusunda sorun yaşadığını söyledi.

Bengihan, Mevcut cezaevinin 1982 yılında 175 kişiye göre yapıldığını belirterek şu anda cezaevinde 578 mahkum ve tutuklu bulunduğunu kaydetti.

Bengihan, Ceza evindeki 191 üçüncü ülke vatandaşından 113’nün ülkede öğrenci olarak bulunduğuna da işaret etti.

Bengihan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin katkıları ile yaklaşık 1 yıl önce inşa edilen yeni cezaevi binasının İçişleri Bakanlığı tarafından halen teslim alamamasını da eleştirdi.

Görevlerini layıkı ile yerine getirebilecek çağdaş bir cezaevi istediklerini kaydeden Bengihan, Meclis Alt Komitesindeki Yeni Cezaevi yasasının Seçimler nedeni ile kadük olduğunu da anımsattı.Covid-19 yakalananların mahkum, tutuklu ve mültecilerin Mavi Kalem Pandemi yurdunda barındırıldığını kaydeden Bengihan, orasının yeterli güvenliğe sahip olmadığını belirtti.

Yeni binaya neden taşınılmadığı ile ilgili soru üzerine Bengihan, ihalenin Türkiye’de açıldığını ve binayı yapan firmanın binayı ‘Türkiye Cumhuriyet’ devletine teslim ettiğini belirterek mevzuat gereği binanın KKTC içişleri Bakanlığına teslim edilmesi gerektiğini anlattı.

Eyleme destek veren Kamu-Sen’in Başkanı Metin Atan da . çağdaş bir cezaevi için yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, kadük olan Cezaevi Teşkilat yasasının bir an önce yenilenerek meclisin gündemine gelmesini talep etti.

Hayat pahalılığı ödeneğinin öteleneceği ya da durdurulacağı konusunda bazı duyumlar aldıklarını da belirten Atam, “buna müsaade etmeyeceğiz” dedi. BRT

KTAMS yeni cezaevi binasının hizmete açılmamasını protesto etti