KTAMS: Hemşireler çok daha çağdaş ve insan onuruna yaraşır şartları hak ediyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

KTAMS: Hemşireler çok daha çağdaş ve insan onuruna yaraşır şartları hak ediyor

KTAMS: Hemşireler çok daha çağdaş ve insan onuruna yaraşır şartları hak ediyor


Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, sağlık sistemindeki aksaklıklar ve özellikle personel eksikliği nedeniyle çok ağır iş yükü altında ezilen hemşirelerin çok daha çağdaş, ve insan onuruna yaraşır şartlarını hak ettiğini belirtti.

Bengihan, Hemşireler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıkları 12 Mayıs Hemşireler gününü bu yıl maalesef Korona Virüs salgını nedeniyle coşkuyla kutlanamadığını kaydetti. Bengihan, “Ancak Hemşirelerimizin bu salgın sürecinde almış oldukları risk, göstermiş oldukları üstün gayret ve fedakarlık bu günü bir o kadar daha önemli ve anlamlı kılmıştır” ifadelerini kullandı.

Güven Bengihan’ın mesajı şöyle:

“Sendikamızın her zaman vurguladığı gibi; Hemşirelik en kutsal mesleklerden biridir. Çok büyük özveri gerektiren bu mesleğin önemi içinden geçtiğimiz salgın sürecinde bir kez daha çok açık bir şekilde görülmüştür. Bu zorlu süreçte gecesini gündüzüne katan, ailesini, çocuklarını, kendi sağlıklarını ikinci planda tutarak toplum sağlığı için her şeylerini ortaya koyan Hemşirelerimiz tam bir kahramanlık örneği sergilediler. Salgınla mücadele sürecinin başarı ile yürütülmesinde Hemşirelerimizin katkısı çok büyüktür. Ortaya koydukları büyük özveriye karşılık Hemşirelerimize maalesef hiç hak etmedikleri hayal kırıklığı ve moral bozukluğu yaşatılmaktadır. Sağlık sistemindeki aksaklıklar ve özellikle personel eksikliği nedeniyle çok ağır iş yükü altında ezilen Hemşirelerimiz, bedenen ve ruhen çok yıpranmışlardır. Sürekli görev yerleri değiştirilerek bir servisten diğer servise gönderilen Hemşirelerimiz, büyük bir karmaşa ve belirsizlik içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Toplum sağlığı için gösterdikleri fedakarlığın karşılığı bu olmamalıdır. Hemşirelerimiz çok daha çağdaş, insan onuruna yaraşır şartlarını hak ediyorlar. Tüm Hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlarken; insan hayatı için verdikleri çok değerli emeğin karşılığını aldıkları, Hemşireler Gününü coşku ve heyecanla kutlayacakları çalışma koşulları ve yaşam şartlarına kavuşmaları için Sendikamızın tüm gücü ile mücadele edeceğini vurgularız”

 

 

(BRT/MAIL)