Kovid-19’un gölgesinde 2021 – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Kovid-19’un gölgesinde 2021

[ad_1]

2020 yılını geride bırakmaya hazırlanıyoruz.

Yarın saatler 00.00’ı gösterdiğinde 2020 yılına veda edilecek ve 2021 yılı karşılanacak. Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak Cuma ise resmi tatil olacak.
Ülkede, tüm dünyada olduğu gibi, 2021 yılı geçmiş yıllara göre farklı karşılanacak.

Kovid-19 salgınının gölgesinde yeni bir yılı karşılayacağız. Restoran, otel ve diğer eğlence mekânları, kovid-19 salgınına karşı alınan kararlar dolayısıyla, yılbaşı özel programları düzenleyemiyor.

Trafikte ve alışveriş mekânlarında ise, kamu çalışanlarına ve emeklilere 13. maaş ödemelerinin yapıldığı 25 Aralık Cuma gününden beridir bir nebze de olsa hareketlilik gözlemlendi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, 2020 yılının son günleri ve yeni yılın karşılanacağı 31 Aralık gecesi için vatandaşı kalabalık ortamlarda bulunmamaya çağırarak, dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yaptı. Açıklamada, “Sevdiklerimize, dostlarımıza zarar vermemek adına doğru olan bu dönemde kendi evimizde kendi hane halkımızla veya az sayıda kişiyle olmamızdır” denildi.

Polis Genel Müdürlüğü de halkın yeni yıl kutlamalarını huzur ve güven ortamında geçirmesini sağlamak için gerekli tüm emniyet tedbirlerini alarak önlemlerini en üst seviyeye çıkardığını duyurdu.

Polis Genel Müdürlüğü, , maske takmanın ve sosyal mesafeyi korumanın 45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasasının 36’ıncı maddesi uyarınca yasal zorunluluk olduğunu da hatırlattı.

Kıbrıs, yeni yılı açık ve az bulutlu havayla karşılayacak. Yılbaşında yağmur beklenmiyor. Meteoroloji Dairesi’nin tahminine göre; 2021’in ilk günlerinde hava sıcaklığı iç kesimlerde ve sahillerde 18 – 21 ºC dolaylarında seyredecek.
Birçok vatandaş yılbaşılarının belki de en büyük heyecanı olan piyangolara umut bağlamış durumda. Hem KKTC Devlet Piyangosu hem de Türkiye Milli Piyangosu, yılbaşı özel çekilişleriyle büyük ikramiyeler dağıtacak.

Bu arada Merkezi Cezaevi’ndeki mahkûm ve tutuklular, Kovid-19 nedeniyle yılbaşında aile ve yakınlarıyla açık görüşme yerine kapalı görüş sistemiyle görüşecek.

Salgının gölgesinde karşılanacak 2021 yılı için dile getirilen en büyük temenni ise sağlık.



[ad_2]