Kooperatifçiliğin gelişebilmesi adına adımlar atılıyor

featured
Kooperatifçiliğin gelişebilmesi adına adımlar atılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kooperatifler Birliği, kooperatifçiliğin gelişebilmesi amacıyla Kooperatif Şirketler Yasası ve Teşkilat Yasası’nda değişiklik öngören 2 yasa önerisi taslağını Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana’ya sundu…

Birlik adına konuşan, Me-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Barçın, yasa çalışmalarının, ülkede kooperatifçiliğin daha ileriye gidebilmesi ve denetimin daha rahat yapılabilmesi amacıyla hazırlandığını söyledi.

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana da Mukayyitliğin teknik imkanlarının daha iyi hale getirilmesi ve Fasıl 114’ün de çağdaş hale getirilmesi için neler yapılabileceği hakkında Kooperatifler Birliği ile bir takım görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Dana, önümüzdeki hafta teknik kurulları toplayıp meclisin kapalı olduğu dönemde hem Teşkilat Yasası’nın hem Fasıl 114’ün günün koşullarına uygun ve kooperatiflere daha iyi bir hizmet verebilecek noktaya getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kooperatiflerin denetlenmesi konusuna da değinen Dana, yıl sonuna kadar tüm kooperatiflerin denetimlerinin tamamlanacağını kaydetti.

Dana, halkın alın teriyle biriktirdiği mevduatlarını tuttuğu kooperatiflerde, usulsüzlüklerin, hırsızlıkların ve yolsuzlukların yapılmasının önüne geçileceğini belirtti. (BRT)

Kooperatifçiliğin gelişebilmesi adına adımlar atılıyor