“Konuşulanların basına yanlış lanse edilmesi güven bunalımı yarattı” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Konuşulanların basına yanlış lanse edilmesi güven bunalımı yarattı”

[ad_1]

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BRT’de katıldığı GündemArtı programında siyasetin gündemini yorumladı.

Özyiğit, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yürüttüğü hükümet kurma sürecinin başarısızlığına ilişkin olarak Halkın Partisi’ne ve Kudret Özersay’a eleştiriler yöneltti.

İlk başta kurulan dörtlü hükümetin bozulmasından Özersay’ı sorumlu tutan Özyiğit, “kendi siyasi hırsı uğruna başka ufuklara yelken açtı. Şimdi bugünlere gelinmişse bana göre müsebbibi dörtlü hükümetin bozulması ve ardından yaşanan gelişmelerdir” dedi.
CTP-HP-DP ve TDP tarafından kurulmuş olan dörtlü hükümetin ülkeyi sorunsuz yönettiği bir aşamada Kudret Özersay’ın bir bahane ile hükümeti bırakıp gittiğini sonra da hiçbir şey olmamış gibi geri geldiğini ifade eden Özyiğit, “hiçbir şey olmamış gibi geleceksiniz ve biz de size kucak mı açacağız” diye sordu.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, “elbette size bir el ense çekeceğim. Niçin bozup gittiniz ve şimdi neden döndünüz, bunu sormak da bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Halkın Partisi’nin kendi kendisini sorgulaması gerektiğini kaydeden Özyiğit, dörtlü hükümeti bozma gerekçesi olarak gösterilen arazi meselesinin iptaline rağmen yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi.

Dörtlü koalisyon için yaptıkları ilk görüşmede konuşulanların farklı bir biçimde bazı basın organlarına servis edildiğini belirten Özyiğit, “koalisyon oluşmamasında kırılma noktası bu olay mıydı” sorusuna, “ben çok kırıldım. Bir görüşme yapacaksak ve orada söylediklerimin ertesi gün dışarıya nasıl lanse edileceğinden emin değilsem, bir birimize güvenmiyorsak nasıl bir hükümet kuracağız” yanıtını verdi.

Özyiğit, dörtlü hükümetin yeniden kurulmasına bazı çıkar çevrelerinin de engel olduğunu ifade ederek, siyasetin ve medyanın bu yönde kullanıldığını söyledi.

Halkın Partisi’nin, “Başbakan Teberrüken Uluçay olsun” önerisinin de sürecin yıkılmasında etkisi bulunduğunu ifade eden Özyiğit, “ben bir UBP-HP hükümeti beklerdim aslında ama, belli ki HP Ayşegül Baybars olayını aşamadı” dedi.

 



[ad_2]