Kontrollü açılım şartlarını yerine getiren işletmelere sertifika verildi

featured
Kontrollü açılım şartlarını yerine getiren işletmelere sertifika verildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kovid-19 süreci çerçevesinde belirlenen kriterlere uygun işletme şartlarını yerine getiren turizm işletmelerine sertifika..

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, “Güvende Kal” sertifikası almaya ve kontrollü açılmaya hak kazanan turizm işletmelerini ziyaret ederek, işletme yetkililerine sertifikalarını verdi.

Bakanlık tarafından yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan turizm işletmelerine yönelik sertifika dağıtımında konuşan Bakan Üstel, süreci değerlendirip, kontrollü bir şekilde faaliyete geçecek olan turizm işletmelerine başarılar diledi.

Üstel, dünya ile birlikte mücadele verilen Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında, Bakanlar Kurulu kararı ile insan sağlığı ön planda tutularak sektörlerin faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını ve birçok sektör gibi turizm sektörünün de faaliyetlerinin durdurulduğunu hatırlattı.

Bakan Üstel, “Ülke olarak vermiş olduğumuz ve bütün dünyaya örnek teşkil edecek Kovid-19 mücadelesinde gelinen nokta, toplum sağlığını ön planda tutarak, tedbir amacıyla kapatılan sektörlerin kontrollü bir şekilde yeniden açılımını gündeme getirmiştir” dedi.

Pandemi mücadelesinde, dünyada olduğu gibi en fazla etkilenen turizm sektörünün faaliyetlerini nasıl sürdürebilecekleri konusunda Bakanlık olarak, başta Otelciler Birliği olmak üzere birçok turizm paydaşları ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anımsatan Üstel, yoğun çalışmalar neticesinde bazı açılım kriterlerini belirlediklerini kaydetti.

Bakan Üstel, belirlenen kriterlere uygun işletme şartlarını yerine getiren ve bakanlık olarak yapılan denetimler sonucunda “Güvende Kal” sertifikası almaya hak kazanan turizm işletmelerinin yeniden faaliyete geçmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

“Güvende Kal” sertifikaları, ülkemizin ne denli güvenli olduğunun birer nişanesidir” diyen Bakan Üstel, sertifika sahibi turizm tesislerinin, insan sağlığını ön planda tutarak, belirtilen kriterlere ve hijyen koşullarına uygun bir şekilde, gelen misafirlerine güvenli bir ülkede, güvenli tatil imkanı sağlayacaklarının bir göstergesi olacağını söyledi.

Bakan Üstel, kontrollü açılım şartlarını yerine getiren tüm turizm işletmelerine, bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan denetimler neticesinde, sertifikalarının dağıtımına devam edileceğini de kaydetti.

 

(BRT)

Kontrollü açılım şartlarını yerine getiren işletmelere sertifika verildi