Kocaismail’den Bakan Üstel’e teşekkür – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Kocaismail’den Bakan Üstel’e teşekkür

[ad_1]

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Sağlık Bakanlığı’na ilettikleri bazı sorunlara çözüm üretildiğini belirterek, Bakan Ünal Üstel’e teşekkür etti.

Kocaismail, yazılı açıklamasında, kanser hastalarının ev karantinasına başvurusu, bileklik ücreti ve ilaçları konusunda derneğe verilen bilgiyi paylaştı.

Kanser hastalarının yurt dışından döndükten sonra ev karantinasında kalabilmesi için başvuruyu internet üzerinden yapmasıyla ilgili kararın kaldırıldığını belirten Raziye Kocaismail, başvuruların dilekçeyle yapılabileceğinin kendilerine iletildiğini söyledi.

Raziye Kocaismail, hastaların çevrimiçi başvuru konusunda ciddi kaygı yaşadığını, bu nedenle dilekçeyle başvuru konusunda talepte bulunduklarını belirtti.

Kocaismail, yurtdışında tedavi görecek kanser hastalarının gidiş belgesi göstermesi halinde artık kelepçe ücreti ödemeyeceği, hastalara ücret ödememeleri için bir kod verileceği bilgisi aldıklarını da kaydetti.
Kocaismail, “Kanser hastaları adına alınan bu haklı ve sevindirici kararlar nedeniyle Sağlık Bakanı Sayın Ünal Üstel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, kanser hastalarının beklediği ilaçların yarın ülkeye geleceği bilgisini aldıklarını da aktardı.

 



[ad_2]