“KKTC’nin güvenliği ve bağımsızlığı Türkiye’nin güvenliği ve bağımsızlığıdır” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

“KKTC’nin güvenliği ve bağımsızlığı Türkiye’nin güvenliği ve bağımsızlığıdır”

[ad_1]

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Kasım Pazar günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret ve Kapalı Maraş’a yönelik açıklama yaptı.

 

Bahçeli, bu ziyaretin mana ve mesajının zamanlaması itibariyle hem anlamlı hem de güçlü olduğunu kaydederek, “Kıbrıs bizim için milli bir meseledir. Hiçbir şart altında tavizi olmaz, dönüşü olmaz, ihmali olmaz, ihlali olmaz, teslimi ise asla düşünülemez. KKTC, Türkiye için yalnızca bir siyaset veya strateji konusu değildir. Bundan daha fazlası olan hayat memat, var oluş, yok oluş konusudur. KKTC’nin güvenliği demek Türkiye’nin güvenliği demektir. KKTC’nin bağımsızlığı Türkiye’nin bağımsızlığıyla eş anlamlıdır” dedi.

 

Bahçeli, 46 yıldır hayalet şehir olan Kapalı Maraş’ın, çok yerinde bir kararla sahil kesiminin açılmasının ve burayı ziyaret etmelerinin, konuya muhatap ve müdahil çevrelerin tepkisini çektiğini de dile getirdi.

 

Bahçeli, “Biz vatan toprağını ziyaret etmek için provokasyon çığlığı atan Yunanistan’dan mı izin alacaktık? Biz 46 yıldır kilitli olan Maraş’ta piknik yapmak için üzüntüsünü paylaşan AB Dış ilişkiler ve Güvenlik politikası Yüksek Temsilcisi Borrell’den mi vize isteyecektik? Ada’da yaşayan halklar bellidir. O halde AB’nin kaşıntısı, ileri sürdüğü bahanelerin asıl gayesi nasıl yorumlanmalıdır?Kapalı Maraş’ta, mağduriyetlerin telafisi için mülkiyet haklarına aynen riayet eden çalışmaların yapılmasından, uluslararası hukuka dayanarak yeni bir dönemin başlayacak olmasından niye huzursuzluk duyulmaktadır? Türkiye olmadan, KKTC hesaba katılmadan, Doğu Akdeniz’de atılacak her adım, kurulacak her ilişki ağı barış arayışlarını yıkacak, istikrar arzularını yok edecektir. Esasen meselenin özü bu kadar yalın, bu kadar basittir” dedi.

 

 

Kıbrıs’ı, Helen adasına dönüştürmek isteyenlerin provokatif açıklamalarının, felakete hizmet eden tutum ve davranışlarının herkesin malumu olduğunu da ifade eden Bahçeli, “Kıbrıs’a baktığımızda sadece Türk’ü görürüz, Türk vatanına şahit oluruz” dedi.

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki haklarından ödün vermeyeceğini, Kıbrıs Türklüğünün Doğu Akdeniz’den dışlanamayacağını, uzak tutulamayacağını belirten Devlet Bahçeli, bölgenin barış ve istikrarı için doğal kaynakların adaletli ve hakkaniyet ölçülerine dayalı paylaşımının vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirtti.



[ad_2]