KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi’nin açılışı yapıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi’nin açılışı yapıldı




KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi’nin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Lefkoşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner, ekonomi, bilim, siyaset, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki projelere katkı sağlamak amacında olduklarını söyledi.

“Verimlilik ve kalite en önemli hedefimizdir” diyen Çağıner, yatatıcı ve yenilikçi eğitimin önemini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği As Başkanı Yusuf Tekinay da, projeye, 6 pilot okul, 22 öğretmen ve 72 öğrenci ile başladıklarını anlattı.
Tekinay, öğrencilerin, kalıplarının üstüne çıkmalarını, yararlı bireyler haline gelmelerini sağlamak ve girişimciliklerini artırmak istediklerini kaydetti.
Anadolu Üniversitesi Sektör ve Sivil Toplum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Başar da, girişimcilik alanında birçok projeye imza attıklarını ifade etti.

“Ağaç yaş iken eğilir” diyen Prof. Dr. Başar, bunun kültür haline getirilmesi gerektiğini kaydetti ve eğitim ile sağlığın ülkenin kalkınması için önemini vurguladı.

KKTCELL Genel Müdürü Murat Küçüközdemir de, projenin teknoloji ile daha da ileriye taşınacağını belirterek, “girişimciliği destek için teknoloji de geliştirilmeli” dedi.

Birçok projede yer aldıklarını ancak, en çok sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini kaydeden Küçüközdemir, girişimcilik ruhunu oluşturmanın önemine değindi.

Tangül Çağıner Vakfı Adına konuşan Nilay Tunçalp da konuşmasında vakıf ile ilgili bilgi verdi ve projeye Vakıf olarak önem verdiklerini belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ise, bakanlığın misyon ve vizyonunda çocukların geleceği ile ilgili projeler bulunduğunu anımsattı.

“Ülkedeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı kendilerine vizyon olarak belirlediklerini anlatan Amcaoğlu, öğrencilerin çağdaş koşullarda eğitim almasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, vizyonu daha ileriye taşıyacak projelere ihtiyaç olduğunu ve bu yönde adım atmayı görev bildiklerini söyledi.
Daha çok projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Amcaoğlu, “hedef çocukların geleceğidir” vurgusu yaptı.

Amcaoğlu, çocukların ufkunu açmaya çalıştıklarını, bunun için de tüm bireylerin işbirliğine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Amcaoğlu, Türkiye, sivil toplum örgütleri ve öğretmenlerin de işbirliği ile daha iyiyi yapmaya çalışacaklarını kaydetti.