KKTC’de Kovid-19 aşılama programı aralıksız devam ediyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

KKTC’de Kovid-19 aşılama programı aralıksız devam ediyor




Ülkemizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Covid-19 karşı 15 Ocak 2021’de başlatılan aşılama programı kesintisiz sürüyor…

Sağlık Bakanlığının aşılama programı çerçevesinde ilk olarak sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri vatandaşlar, huzurevi sakinleri ve görevlilerinin aşılamaları yapılırken, bu kesimin ikinci doz aşılamaları devam ediyor…

Ada’ya şu ana Türkiye’den 80 bin doz Sinovac ve Avrupa Birliği üzerinden de 4 bin 500 doz Pfizer/BioNTech aşısı ulaştı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede devam eden aşılama programı ve Kovid-19 tedbirleriyle ilgili Anadolu Ajansına değerlendirmelerde bulundu…

Pilli, “Aşıya ulaşabilirsek, nisana kadar 300 bin kişiyi aşılamayı hedefliyoruz, bunu yapabilecek güçteyiz. Şu anda, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi dahil 27 merkezde aşı yapabilecek kapasitedeyiz. Aşılama konusunda yerel yönetimler ve muhtarlarla da çok iyi ilişki içerisindeyiz.” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile geçen hafta KKTC ziyareti sırasında bir araya geldiklerini hatırlatan Pilli, Türkiye’den KKTC’ye aşı gönderilmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Bakan Pilli, “Fuat Oktay, anavatan Türkiye’nin bize aşıları göndereceğini ve aşı konusunda bir kesinti olmayacağını söyledi. Oktay, bir ay dolmadan Türkiye’den KKTC’ye tekrar aşı geleceğini teyit etti. Belli bir rakam söylemedi ancak aşıların kesintisiz olarak gelmeye devam edeceğini söyledi. Aşı konusunda sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum.” dedi.

Covid-19 ile mücadelede en büyük silahın aşı, ikincisinin ise halkın alacağı önlemler olduğunun altını çizen Pilli, halkın büyük bir çoğunluğunu aşıladıktan sonra ekonomiyi tekrardan canlandırmak üzere açılmaya gitmek istediklerini vurguladı.

KKTC’de 2 haftadır alınan tam kapanma kararı ve diğer önlemler sayesinde vakaların 80’den 16’ya kadar düştüğüne dikkati çeken Pilli, bir hafta daha sürecek kısıtlamalar neticesinde durumun da daha netleşeceğini ve hükümet olarak görevlerini yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Pilli, aşılamayla birlikte dünyaya ve turizme açılacaklarını belirterek, “Nisan’da Kovid-19 aşısı olan kişilerin bu ülkeye rahatça gelebilmesini sağlayacağız. Aşı olanların PCR testi ile ülkeye giriş yapmasını isteyebiliriz, öyle bir düşüncemiz var. Ülkemizin daha güvenli olması için PCR testi yapacağız ve herhangi bir ücret de talep etmeyeceğiz.” dedi.