KKTC Muhtarlar Derneği Genel Merkez Ofisi düzenlenen törenle açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KKTC Muhtarlar Derneği Genel Merkez Ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun yanısıra siyasi partilerin başkanları da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan KKTC Muhtarlar Derneği Başkanı Akay Darbaz, 10 yıldır açılışının gerçekleştirilemediği bir ilkin mutluluğu içarisinde olduklarını ifade etti.

Muhtarların hakettiği değeri görmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Darbaz, önümüzdeki dönemde muhtarlar yasasını hayata geçirip, statü ve konumlarını değerli hale getirmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

TDP Genel Başkanı Mine Atlı da, muhtarların ülkede demokrasi mücadelesi verdiklerini ve önemlerinin büyük olduklarını kaydederek, muhtarlara yönelik reform olması yönünde çalışma yapılmasını istedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da, muhtarların yerel yönetim açısından önemine işaret ederek, kaynak ile yetkilerinin artırılması ve söz haklarının olması gereği üzerinde durdu.

CTP Genel Başkaı Tufan Erhürman da, muhtarlar reformunun yerinden yönetim kapsamında birkez daha gözden geçirilmesi, statülerinin netleştirilmesi ve hakettikleri konuma kavuşturulmaları gerektiğini vurguladı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu ise, muhtarların Merkez’lerinin açılışı için uzun süre mücadele verdiklerini anlattı.

Muhtarların birlik ve bütünlüğünün önümüzdeki süreçteki hedeflerine ulaşmaları için güç olacağına işaret eden Sucuoğlu, muhtarların demokrasinin ilk ayağı olduğunu ve halkın direk olarak temas sağladığını belirtti.

 Sucuoğlu, “önümüzdeki kısa bir sürede bölge bölge muhtarlarımızı davet edip bu toplantılara başlayacağız. Çünkü muhtarların sıkıntıları ve söylemleri bize de yol gösterecektir. Önümüzdeki süreçte yürüyeceğimiz yolda bize katkı sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, konuşmasına, “siyasette uzun zamandır koşu içerisindeyim. İlk gittiğim yer de muhtarlardı. Merdivenlere oradan çıkmaya başladım” ifadeleri ile başladı.

Konuşmasında, muhtarların geçmişinde iz bırakanlar ve destek verenleri anan Tatar, kendilerinin de bu katkıyı arttırdıklarını ve muhtarların güçlenmesine vesile olduklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarların ülkenin demokrasisine daha iyi koşullarda hizmet verebilmeleri için sıkıntılarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kadın muhtar sayısının arttığını kaydeden Tatar, kadın muhtar sayısının daha da armasını ve kendilerini demokrasinin ilk adımında görmek istediklerini ifade etti.

Tatar, “birlik ve beraberlik bize yakışandır” diyerek, bu birliğin de açılışta görüldüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından binanın açılışında destek verenlere plaketleri takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve siyasi partiler tarafından Genel Merkez Ofisi’nin açılışı yapıldı. BRT

 

KKTC Muhtarlar Derneği Genel Merkez Ofisi düzenlenen törenle açıldı