KKTC İnsan Haklari Derneği, Maraş açılımına destek belirtti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KKTC İnsan Haklari Derneği, Maraş açılımına destek belirtti

[ad_1]

KKTC İnsan Hakları Derneği, Maraş açılımına destek belirtti.

Dernek yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rumların Maraş konusunda uluslararası düzeyde softa şaşırtması girişim ve kışkırtmalarına kayıtsız kalınmaması için hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nı uyardığını belirtti.

Açıklamada, Kıbrıs’ta Kıbrıs Türklerinin eşit statüsü ve varlığının Rum-Yunan ipoteğinde olmadığını kaydederek AB’yi 1960 Kıbrıs Cumhuriyetinin AB Üyeliğini ileri sürerek siyasi dengelere Kıbrıslı Rumları hakim kılma taşeronluğuna son vermeye çağırdı.

Açıklamada, “Derneğimiz insan ve mülkiyet haklarına saygının bir gereği olarak KKTC Hükümetinin Maraş’ın açılmasına ilişkin almış olduğu kararı desteklemektedir. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların kaynaşmasını ve bir arada Türk İdaresinde barış ve güven içerisinde yaşayabilecekleri Kıbrıs sorununda en gerçekçi çözüme kılavuz olacak bu pilot uygulama ile kanıtlanacak olması K. Rum yönetimi başta olmak üzere AB ve ABD endişelendirmekte olduğu gelen tepkilerden açıkça görülmektedir” denildi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın Maraş konusundaki açıklamalarını protesto eden dernek konunun BM Güvenlik Konseyi’ne taşınma girişimlerini de eleştirdi.

TAK/BRT



[ad_2]