KKTC heyeti̇ TBMM’de 15 Temmuz etki̇nli̇kleri̇ne katıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KKTC heyeti̇ TBMM’de 15 Temmuz etki̇nli̇kleri̇ne katıldı




Ankara’da temaslar yapan UBP Milletvekili Yasemi Öztürk Başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış İlişkiler Komitesi üyeleri Türkiye’de hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında TBMM’de düzenlenen etkinliklere katıldılar.

TBMM Bahçesinde uçakların attığı bombanın düştüğü yerde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler anıtında düzenlenen törene katılan Komite üyeleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un konuşmalarını dinlediler.
Komite üyeleri ardından TBMM Şeref Holünde “5.Yılında Fotoğraflarla 15 Temmuz” sergisi ve film gösterimi etkinliğinde yer aldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolar arası İlişkiler Komitesi üyeleri birlikte etkinliği takip eden KKTC heyeti ile yakından ilgilenerek her iki ülkenin heyet üyeleri ile sohbetler gerçekleştirdi.

Daha sonra hep birlikte fotoğraf sergisi gezildi.

Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinin Ankara’da yaptığı temaslarda UBP Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra, Oğuzhan Hasipoğlu, HP Milletvekili Ayşegül Baybars ile Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat da yer aldı.

Heyetin yarın sabah KKTC’ye dönmesi bekleniyor.