“KKTC ,Doğu Akdeniz’de Türk dünyasının kalesidir” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“KKTC ,Doğu Akdeniz’de Türk dünyasının kalesidir”



Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle, BRT’ye özel demeç verdi.
Şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anan Feyzioğlu, “Atatürk ve devletimizi çok büyük fedakarlıklarla kuran o kahramanlar olmasaydı, bugün Türk varlığı sona ermişti” dedi.
Feyzioğlu, “Sanıyorum hiçbir devlet kurulduktan sonra varlığını korumak için milleti ile bu kadar büyük fedakarlıklara katlanmak zorunda kalmamıştı. Bugün hala milli mücadelemiz devam ediyor. 100 sene önce önümüze bir şer dayatıldı biz bunu milletçe, Atatürk’ün önderliğinde yırtıp tarihin çöplüğüne attık. O çöplükten birileri bunu çıkarıp bize dayatma peşinde.. İşte bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti ordusuyla, güvenlik güçleriyle, Suriye’nin kuzeyinde, bırakın kuzeyinde TC’nin parçalanmasını önlemek için ser hortlamasın diye büyük fedakarlıklarla o mücadeleyi devam ettiriyor.” Dedi.
Konuşmasında, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de değinen Büyükelçi Feyzioğlu, Türkiye-KKTC işbirliğinden de bahsetti.
Feyzioğlu, “KKTC Doğu Akdeniz’de Türk dünyasının kalesidir, Türk varlığının yılmaz bir savunucusudur. Bu egemen ve bağımsız devlet, bu coğrafyada son derece değerlidir. KKTC’nin önemini çok iyi bilen emperyalistler bu devletin varlığını kabul etmek istemez. Bu devlete yönelik tüm saldırılar, aslında Türk varlığına saldırıdır. Bu bilinçle TC ve KKTC iki devlet tek millet anlayışı ile sonsuza kadar el ele omuz omuza yürüyecektir. Bizim KKTC ile TC’nin arasındaki ilişki kardeşlik ilişkisidir, Biz sadece kardeşlik hukukuna dayanarak dayanışıyoruz. Bunun tüm dünya tarafından bilinmesini istiyorum” dedi
BRT