KKTC AFAD, yardımları toplamayı ve koordine etmeyi sürdürüyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

KKTC AFAD, yardımları toplamayı ve koordine etmeyi sürdürüyor

[ad_1]

sssKKTC AFAD YARDIMLAR-I 19.00 15.01.23

KKTC AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük yıkım yaşanan 10 ildeki afetzedelere destek olmak faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yardımları toplamayı ve koordine etmeyi sürdürüyor.

Toplanan yardımların bir kısmı tırlarla afet bölgesine gönderilirken, bir kısmı da ülkemize gelen depremzedelere veriliyor.

Başbakanlık AFAD koordinesinde devam eden çalışmalarda ilk olarak, yardımlardan faydalanmak için gelen depremzedeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ekiplerince kayıt altına alınıyor.

Bakanlık Danışmanı Orçun Akbıçak, kayıtların nasıl alındığını ve prosedürün nasıl işlediğini anlattı.

Kayıt altına alınan depremzedeler, sonrasında ihtiyaçları doğrultusunda giysi ve gıda yardımı alabiliyor.

Giysi bağışlarıyla ilgili bilgi veren Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, yardımların aralıksız sürdüğünü ancak, ağırlıklı olarak iç giyim ve çorap bağışına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Depremzedeler giysi yardımlarının ardından, ihtiyaçları doğrultusunda gıda kolileri de alıyor.

Her türlü gıda yardımına ihtiyaç olduğunu vurgulayan yetkililer, hijyenik ped, temizlik malzemesi, çocuk bezi ihtiyacına işaret ediyor.

Depremzedeler, giysi ve gıda kolilerini teslim almalarının ardındansa Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle rahatsızlıkları ve ilaç ihtiyaçlarına dair bilgileri paylaşıyor.

Sağlık Bakanlığı adına kayıtları alan Selma Hossain, depremzedelerin sağlık durumlarıyla ilgili kayıtları alırken, böylelikle ilaç ihtiyaçlarını da belirleme fırsatı bulduklarını anlattı.

Tüm işlemlerini tamlayan ve eğitim çağındaki çocukları ile KKTC AFAD’a başvuran depremzedeler son olarak Milli Eğitim BakanlığıDenetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu denetmenlerinin masasını ziyaret ederek, çocukların ilk ve orta eğitime kayıtlarını yaptırabiliyor.

Denetmenler Hasan Hocaoğlu ve Özge Baysan, kayıtların ve düzenlemelerin nasıl yapıldığını anlattı.

Deprem felaketi sonrasında KKTC’deki yakınlarının yanına gelen depremzedeler ise bir yandanacıları, kayıpları ve korkularıyla baş etmeye çalışırken, diğer yandan da yeni bir hayat kurabilmek KKTC AFAD’a yapılan yardımlar sayesinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
BRT



[ad_2]