KKTC 37 yaşında. Gün dolayısıyla İskele’de tören düzenlendi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

KKTC 37 yaşında. Gün dolayısıyla İskele’de tören düzenlendi

[ad_1]

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıldönümü İskele Ecevit Meydanında yer alan törenle de kutlandı.

Tören çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle buradaki tören sona erdi.

Halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törenin ikinci bölümünde ilk konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Ümran Direk yaptı.

Rumların ENOSİS hayaliyle Adada katliamlar yaptığını anımsatan Direk, 20 Temmuz Mutlu Barış harekatı ile Türklerin zulümlerden kurtulduğunu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla da adada özgürce yaşadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu da “bugün yıllardır Rum Yunan ikilisinin çektirdiği azap ve zulmün bittiği gündür” diyerek 15 Kasım tarihinde Kıbrıs Türkünün özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyete kavuştuğunu söyledi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından Piyade Yüzbaşı Emre Yazıcı da 1974 öncesi Rumların Ada’da katliamlar yaptığını hatırlatarak cumhuriyetin ve özgür bir devlet olmanın önemine değindi.

İskele’deki tören bölge okul öğrencilerinin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasının ardından tören geçişi ile son buldu.

BRT



[ad_2]