Kıraç: Covid-19 pozitif olan kameraman KKTC’ye hiç gelmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

TRT Kıbrıs temsilcisi Tahir Olcay Kıraç, Anamur’dan Girne’ye yüzen ekibe TRT KKTC Bürosu ekibinde görev yapan kendisi ve Mustafa Fidan tarafından etkinliğin takip edildiğini açıkladı.

TRT Kıbrıs temsilcisi Tahir Olcay Kıraç, ’20 Temmuz etkinlikleri için KKTC’ye gelen kameraman, covid-19 pozitif çıktı’ haberleri üzerine açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Anamur’dan Girne’ye yüzerek gelen ekibe eşlik edecek olan basın ekibinde yer alan kameramanın test sonucunun 18 Temmuz’da pozitif çıkması üzerine söz konusu kameramanın Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirten Kıraç, aynı ekipte yer alan diğer 4 kişinin de kameranla temaslı oldukları için söz konusu etkinlikte yer almadıklarını ifade etti. Kıraç, Anamur’dan Girne’ye yüzen ekibe TRT KKTC Bürosu ekibinde görev yapan kendisi ve Mustafa Fidan tarafından etkinliğin takip edildiğini açıkladı.

TRT Kıbrıs temsilcisi Tahir Olcay Kıraç’ın açıklaması şu şekilde:

“Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti medyasında, 20 Temmuz’da Anamur’dan Girne’ye yüzerek gelen 6 kişilik ekibi takip eden kameramanın test sonucunun pozitif çıkması haberi medyaya yansımıştır. Söz konusu kameraman 17 Temmuz’da numune vermiş olup 18 Temmuz’da test sonucunun pozitif çıkması sonucunda Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Kameramana eşlik edecek 4 kişide temaslı oldukları için söz konusu etkinliği takip etmemişlerdir. Yüzücü ekibin etkinliğini bu nedenle TRT KKTC Bürosu görevli ekibi olarak Tahir Olcay Kıraç ve Mustafa Fidan tarafından takip edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kıraç: Covid-19 pozitif olan kameraman KKTC’ye hiç gelmedi