“Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm için çabalayan her daim Türk tarafıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmeleri de ele aldı.

Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu defaatle vurguladığını ancak, Yunan tarafının sürekli yeni bahaneler üreterek görüşmelerden kaçtığını ve son haftalarda kışkırtıcı adımlar attığını söyledi.

Tüm bunlar olurken Türkiye’nin, politikalarını sadece ve sadece hakkaniyet ve adalet temelinde şekillendirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda da iyi niyet ve yapıcı tutum sergileyen tarafın Türkiye olduğunu; bu konuda uluslararası konferans düzenlenmesi yönündeki önerisinin hâlâ masada bulunduğunu ifade etti.

Bu konferansın KKTC dahil kimseyi dışlamamasının önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Adası’nda adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için gereken çabayı ortaya koyanın da her daim Türk tarafı olduğunu dile getirdi.

[ad_2]

“Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm için çabalayan her daim Türk tarafıdır”