“Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu konferans gerçekleştirildi…Feyzioğlu:Bizim için Kıbrıs bir mesele değil milli davadır – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yakın Doğu Üniversitesi’ne bağlı Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Dış Politika ve Diplomasi Konferansları 2023-2024 kapsamında, “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu konferans gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yer alan konferansa Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katıldı.

Konferansta konuşan Feyzioğlu, Türkiye’nin Kıbrıs meselesi diye bir meselesi olmadığını, Türkiye’nin Kıbrıs diye milli bir davası olduğunu vurguladı.

Feyzioğlu “Bizim için Kıbrıs bir mesele değil milli davadır. Uğruna varlığımızı adadığımız dış politikamızın merkezine koyduğumuz bir davadır. Meseleler insanları zamanla yorabilir ama biz Atatürk’ün bir sözünü kendimize ilke edindik. Biz yorulmak için yola çıktık asla yorulmayız. Bizim için Kıbrıs sonuna kadar takip edeceğimiz büyük bir davadır” diye konuştu.

KKTC devletinin tanınmaması için uydurulan tüm bahanelerin arkasında Kıbrıs adasının konumu ve KKTC’nin bir Türk devleti olması olduğunu söyleyen Feyzioğlu, KKTC’nin devlet olma şartlarının tümünü karşıladığını belirtti.

Pile Yiğitler yolu konusunda yaşananlara da işaret eden Feyzioğlu “Bir yol yapımına dahi hayır yapamazsın diyen bir zihniyet, Kıbrıs adasını ve Kıbrıs Türkleri’nin varlığını sindiremeyen ve yok etmeyi planlayan ırkçı ve faşist bir yapıyla karşı karşıyayız” dedi.

BRT

“Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu konferans gerçekleştirildi…Feyzioğlu:Bizim için Kıbrıs bir mesele değil milli davadır – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.