Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yarın basın toplantısı düzenleyecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yarın basın toplantısı düzenleyecek

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yarın basın toplantısı düzenleyecek


Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Yüksek İdare Mahkemesi ’nde açmış olduğu dava, Bakanlar Kurulu’nun bugün aldığı kararlar ve gelişen son durum ile ilgili yarın basın toplantısı düzenleyecek. Birlik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yarın Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’de gerçekleştirilecek basın toplantısı saat 12.00’de başlayacak.

 

Birlik açıklamasında, , Bakanlar Kurulu’nun ülkeye yüksek riskli ülkelerden gelen kişilerin karantinasız olarak girişine olanak sağlayan kararlarının iptali talebi ile Yüksek İdare Mahkemesi’nde açmış olduğu davadaki talepleri de böylelikle yerine geldiğini de belirtti.

“Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak süreç içerisinde yaptığımız tüm uyarılarımıza rağmen bugüne kadar Bulaşıcı Hastalıklar Yasası uygulanmamıştı. Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın konu ile ilgili uyarısı da dikkate alınmamıştı” denilen açıklamada “Bugünkü kararla yetkili kılınan Sağlık Bakanlığı’nın, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği tarafından COVID-19 ile ilgili durum ve bilimsel verilerine göre ülkeleri ayrıldığı risk kategorilerine uygun olarak değerlendirilmesini ve ülkemize girişlerde bilimsel veriler ışığında uygun önlem ve uygulamalar oluşturmasını bekliyoruz”ifadelerine de yer verildi.