“Kıbrıs sorunu konusunda çözüme giden yolda katkı bekliyoruz” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

“Kıbrıs sorunu konusunda çözüme giden yolda katkı bekliyoruz”




Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’ye gidişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AB Liderler Zirvesi hatırlatılarak Türkiye-AB ilişkilerine yönelik zirveden beklentisine ilişkin soruya Bakan Akar, şu yanıtı verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından birçok kez dile getirildiği gibi AB bizim için stratejik hedef. Dolayısıyla bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. AB ile olan münasebetlerimizi yapıcı bir şekilde ve somut adımlarla götürmeye çalışıyoruz. Bu konuda çeşitli görüşmeler yapıldı, yapılıyor.
Türkiye – Yunanistan münasebetleri üzerinden bizim AB ile bazı ilişkili sorunlar çıkabiliyor. Bizim her zaman muhataplarımıza söylediğimiz husus, Yunanistan’ın, Türkiye ile olan münasebetlerini hiçbir şekilde AB ile problem haline dönüştürmemesi ve AB’nin de buna müsaade etmemesi, tarafsız, objektif olması, sorunların çözümüne tarafsız katkı sağlamasını bekliyoruz.”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Kıbrıs konusunun önemine de dikkati çekti.
Akar, Kıbrıs sorunu konusunda yıllardan beri devam eden görüşmelerde bir sonuca varılamadığına işaret ederek, “Artık geldiğimiz noktada bağımsız iki devletten bahsetmenin zamanı geldiğini herkesin anlaması lazım. Herkesin bu manada çözüme giden yolda katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.