“Kıbrıs Posta Tarihi Sergisi” ile “Sınırsız” adlı sergilerin açılışı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde yer alan “Kıbrıs Posta Tarihi Sergisi” ile Kazak sanatçı Andrey Orazbayev’in KKTC’de açtığı dördüncü kişisel sergi olan “Sınırsız” adlı serginin açılışını yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılışı yapılan sergilerin ilkinde, KKTC Posta Dairesi envanterine kayıtlı birçok eser, sanat ve tarih meraklılarıyla buluşuyor.

Kazak sanatçı Andrey Orazbayev’in KKTC’de açtığı dördüncü kişisel sergi olan “Sınırsız” adlı sergi ise modern sanatın görülmeye değer 30 eserini bir araya getiriyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay sergilerin açılışında yaptığı konuşmada, Yakın Doğu coğrafyasının en büyük modern sanat müzesi olarak tasarlanan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin, sanata ve sanatçıya verdiği destek ile yüzlerce sanatçının eserlerini halkla buluşturduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Posta Dairesi’nin 57 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Resmiye Eroğlu Canaltay, teknoloji ile birlikte posta hizmetlerinde kullanılan materyallerde önemli bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Canaltay, “Kıbrıs Posta Tarihi Sergisi” ile bu dönüşümün somut bir şekilde izlenebileceğini vurguladı.

Açılışı yapılan sergiler, Ağustos ayı sonuna kadar Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonunda ziyaret edilebilecek.

[ad_2]

“Kıbrıs Posta Tarihi Sergisi” ile “Sınırsız” adlı sergilerin açılışı yapıldı