Kıbrıs İpek Koza Festivali başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Girne Belediyesi, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi İşbirliğinde düzenlenen, Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Beylerbeyi köyünde yer alan festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir açılışta yaptığı konuşmada festivalin amaçlarına değindi.Sahir, toplumların doğasıyla, barış içinde yaşama becerisini göstererek, , kültürüne geleneklerine değerlerine ve üretimine sahip çıkarak varlığını sürdürebileceğine vurgu yaptı.

Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin de ipek işçiliğinin yaşatılması,ipek böceğinin yetiştirilmesi ve el işine dönüşüne kadar gerçekleşen safhaların ,standlarda görsel olarak ziyaretçilere sunulacağını belirtti.

 

Engin, amaçlarının, köyü ziyaret eden turistleri de festivale çekerek, Kıbrıs kültürünü ülke dışından gelen ziyaretçilere daha iyi bir şekilde sunmak olduğunu kaydetti..

Girne Belediye başkanı Nidai Güngördü de festivali, dut ağaçlarının çoğaltılması,korunması,Kıbrıs kültürünün önemli bir parçası olan ipekböceği yetiştiriciliği ve ipek koza işlerinin yaşatılması yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Güngördü, Hedeflerinin geçmişte var olan ipekböceği yetiştiriciliği , ipek koza el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması evlerde üretilen ipek koza işlerinin turistlerle daha fazla buluşturulması olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, festivalin hayat bulmasına katkı koyanlara teşekkür etti.Tatar, Kıbrıs Türk kültürüne ait ürünlerin üretilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kıbrıslı Türklerin, ülkelerini, kültürlerini ve değerlerini korumak ve varlığını sürdürmek için cesaretle büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Tatar, ülkede yapılan her şeyin KKTC devletinin var olması ve halkının sağlık ve mutluluk içinde yaşamını sürdürmesi için olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Girne Belediyesi Halk Dansları topluluğunun gösterisi ve Melek Erdil- İbrahim Çetiner konseri yer aldı.Festival kapsamında sosyal medya üzerinden de etkinlikler gerçekleştirildi.

Festival etkinliklerle yarın da devam edecek.BRT

[ad_2]

Kıbrıs İpek Koza Festivali başladı