Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında “Sporcular İçin Eğitim Bursu” anlaşması imzalandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında “Sporcular İçin Eğitim Bursu” anlaşması imzalandı




Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası spor organizasyonlarındaki başarısını arttırmak ve nitelikli sporcular yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile “Sporcular İçin Eğitim Bursu” anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirtilen alanlarda son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni tercih etmeleri ve yerleştirilmeleri halinde eğitim-öğretim süresince yüzde 100 eğitim bursu verilecek ve Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da ilan edilecek.

KAÜ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, “Ülkemizin uluslararası spor organizasyonlarındaki başarısını arttırmak ve nitelikli sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu anlaşmayı imzaladık” dedi.
Akpınar, açıklamada, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki bağı güçlendirmekle birlikte, öğrencilerin akademik ve spor kariyerlerini bir arada yürütmelerine imkan sağlayacağını da ifade ederek,  uluslararası alanda başarıyı arttıracağını vurguladı.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci ise, spor dallarında üstün başarı gösteren adaylara spor bilimleri dışında farklı alanlarda kariyer olanakları sunmayı hedeflediklerini ifade ederek, sporculara yükseköğrenime geçişlerinde destek olmayı sorumluluk alanlarında gördüklerini belirtti.

TAK/BRT