Kempo Dünya Şampiyonası – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Kempo Dünya Şampiyonası




Tunus’da gerçekleştirilen 18.İKF Kempo dünya şampiyonasına katılan Kempo Savunma Sporları Federasyonu Milli takımı önemli başarılar elde etti.

Milli sporcularımız antrenör ve takım kaptanı Mustafa Bürüncük, 21-38 yaş büyükler kempo submission kategorisinde -65 kg sikletinde dünya 3.sü oldu. Mustafa Bürüncük, aynı zamanda Ulusal Hakem diplomasını Dünya Hakem Komitesi Başkanı Edward Hartman tarafından aldı.

14-16 yaş kempo submission kategorisinde -60 kg sikletinde Büşra Turan ise dünya 3.sü gelmeyi başardı. Aynı zamanda aynı yaş kategorisi -70 kg semi-kempo da dünya 2.liğini de elde etti. Sporcu, Weapon kata kategorisinde de yine üçüncülük kazanarak önemli başarılara imza attı.

Muhammet Ege Öztürk ise 14-16 yaş kempo submission kategorisinde -70 kg sikletinde ikinci geldi. Semi-kempo kategorisinde de dünya 3.lüğünü elde eden Muhammet Ege Öztürk, Ege kata kategorisinde de dünya 2.si oldu.

Öte yandan şampiyonada üzücü bir olay yaşandı.Cezayir Kempo kurucu Federasyon başkanı Hissam Ohleima kaldığı hotelde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.