Kaymaklı Şehitleri ve Şehit Hüseyin Ruso iki ayrı törenle anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Küçük Kaymaklı’da şehit düşenler ve Şehit öğretmen Hüseyin Ruso, düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören Küçük Kaymaklı Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam etti.

Törende konuşan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Girne Bölge Başkanı Ersoy Taluğ, Küçük Kaymaklı halkının, Rumların 21 Aralık saldırıları sırasında verdiği kahramanca mücadeleyi anlattı.

Küçük Kaymaklı halkının yıllarca evlerinden uzak zor şartlarda yaşamak zorunda bırakıldığını belirten Taluğ, bölgenin 1957’den 1974’e kadar 67 şehit verdiğini söyledi.

Ersoy Taluğ, “Şehit kanlarıyla Küçük Kaymaklı vatan yapılmıştır. Vatan olmaya devam edecektir” dedi.

Küçük Kaymaklı Şehitler Anıtı’ndaki törenin ardından Şehit Hüseyin Ruso için Küçük Kaymaklı Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’ndan bir öğrenci, Rumlar tarafından şehit edilen mukavemetçi bir öğretmen olan Hüseyin Ruso’nun yaşam öyküsünü aktardı.

Törende bir konuşma yapan Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Akay Aşina ise, Küçük Kaymaklı halkının verdiği mücadeleyi hatırlattı.

Aşina, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde gerek Küçük Kaymaklı halkının gerekse Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nün unutulmayacak katkıları olduğunu söyledi.

[ad_2]

Kaymaklı Şehitleri ve Şehit Hüseyin Ruso iki ayrı törenle anıldı