Karayolları Dairesi’ni işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı BRT’de katıldığı Manşet+ programında karayollarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karayollarının içerisine düştüğü durumu Karayolları Dairesi’nin ihmal edilmesinin yarattığına işaret eden Arıklı, Karayolları Dairesi’ne yıllar içerisinde gerekli ekipmanın yanı sıra, teknik eleman dahi alınmadığını ve bunun dairenin işlevlerini yitirmesine neden olduğunu söyledi.

Arıklı, “Türkiye nasıl olsa yapıyor, bizim uğraşmamıza gerek yok” düşüncesiyle karayollarının sürekli ihmal edildiğini ifade ederek, “oysa bu yapılan yollar günün sonunda bir süre sonra tekrar tadilata ihtiyaç duyacak. Bu tamirat için de tekrar Türkiye’den gelip de bizim karayollarımızın tamiratını yapacaklar” diye sordu.

Bakan Arıklı, “2000’li yılların başına kadar Karayolları Dairesi bu ülkede çok güzel işler yapmaktaydı. Teknik ekipmanlarıyla kendi imkanlarıyla yapıyordu. Asfalt şantiyesi vardı, yolları asfaltlayabiliyorlardı. Bütün makine ekipmanları orada duruyor. 20 yıldır tamir edilmemiş araçlar duruyor. Biz geldiğimizde kucağımızda böyle bir yapı bulduk maalesef” dedi.Karayoları Dairesi’ne “kadın eli” değmesi için bir kadını müdür olarak atadıklarını ifade eden Arıklı, bu atamayla birlikte kısa sürede hedefledikleri farkı görmeye başladıklarını anlattı.Arıklı, başta yolların aydınlatılması olmak üzere, birikmiş mevcut sorunların çözülmeye başlandığına işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin de katkılarıyla ciddi bir mesafe kaydedildiğini söyledi.

Bakan Arıklı, kış koşullarının karayolarını ve trafiği olumsuz etkilemekte olduğuna da işaret ederek, yılların birikmiş sorunlarının hesabının kendisinden sorulduğunu kaydetti.

Karayollarının yapımı ve tamiratı maksadıyla toplanan seyrisefer harçlarının tamamının merkez bütçeye dahil edildiğini anımsatan Arıklı, bu kaynağın en azından yarısının oluşturulacak bir fona aktarılarak doğrudan karayolları için kullanılmasının mevcut sorunların aşılmasında önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Arıklı, bütçeye akıtılan her paranın maaş ödemelerine gitmekte olduğunu belirterek, “maaş ödemeleri de önemli ama karayolları da önemli. İkisinden birinden vazgeçmemiz gerektiği bir durumda biz karayollarından vazgeçtik” dedi.

Karayolları Dairesi’ni işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.