Karaciğer tümöründen ameliyatla kurtulma şansı olmayan iki hasta umut buldu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

Karaciğer tümöründen ameliyatla kurtulma şansı olmayan iki hasta umut buldu

[ad_1]

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde nükleer tıp, radyoloji ve onkoloji uzmanlarından oluşan konseyin kararı ile geleneksel tedavilerden sonuç alamayan iki kanser hastasına Kıbrıs’ta ilk kez Radyomikroküre tedavisi uygulandı.

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Arslan önderliğinde uygulanan tedavi ile cerrahi operasyon şansı olmayan karaciğer kanseri iki hasta umut buldu.

Hastaların yaşam süresini ve kalitesini arttıran tedavi, anjiyo benzeri yöntemle, kasıktan girilerek karaciğer ana damarına enjekte edilen radyoaktif maddenin, karaciğerdeki tümörleri hedeflemesi ile gerçekleşiyor. İşlem sonrası iki aylık süre içerisinde ise tümör dokusunun küçülüp yok olması hedefleniyor.

Prof. Dr. Nuri Arslan konuya ilişkin açıklamasında,
Radyomikroküre tedavisinin, kemoterapi ile birlikte uygulandığında başarı şansını arttırdığını, tüm hasta gruplarında yaşam süresini uzattığını, yaşam kalitesini iyileştirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Nuri Arslan, kendisini kanıtlamış bu tedavi yöntemi ile ilgili literatürde çok sayıda basılı bilimsel yayının mevcut olduğunu da söyledi.

 



[ad_2]