Kamu-İş Serbest Liman’da grevde – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Kamu-İş Serbest Liman’da grevde




Gazimağusa Serbest Bölge ve Liman Müdürlüğünde, Yönetim Kurulu ve Müdüriyet arasında yaşanan yetki karmaşası gerekçesiyle 1 günlük uyarı grevine gidildi.

Kamu İşçileri Sendikası ( Kamu-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu bugün Serbest Bölge ve Liman Müdürlüğüne giderek, çalışanlara destek verdi ve konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Serdaroğlu kurumda yaşanan olayın tamamen çalışma barışının bozulmasından kaynaklandığını belirterek, yönetim kurulu ile müdüriyet arasındaki yetki karmaşasının durumu bu noktaya getirdiğini söyledi.

Bu duruma bir son verilmesi gerektiğine vurgu yapan Serdaroğlu, yasal düzenlemelerin mevcut olmasına rağmen sorunun bir türlü çözülemediğini kaydetti.

Bakanlığa konuyla ilgili bilgi verip sorunun çözümü noktasında talepte bulunduklarını da dile getiren Ahmet Serdaroğlu, basında da konuyla ilgili bir takım rüşvet iddialarının yer aldığını anımsattı ve sayıştaylığı kurumu denetlemek üzere göreve çağırdı.

Serdaroğlu bugün 1 günlük uyarı grevlerinin mesai bitiminde sonlanacağını ancak sorun karşısında olumlu bir adım atılmaması durumunda önümüzdeki hafta her türlü grev ve eylem haklarını kullanacaklarını da ifade etti.