Kamacıoğlu: Esnaf üretime emek ücreti almadan destek oluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, BRT’de katıldığı programda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uygun göreceği bir araziye bin tane konteyner ev kurarak deprem felaketinin yaralarının sarılmasına yardımcı olacaklarını ifade etti.

Ali Kamacıoğlu, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu adı altında dört örgütle başlayan “bin konteyner ev” kampanyasının 47 örgütle devam ettiğini ve gerçekleştirilen kampanyanın adada bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük sivil toplum örgütü kampanyası olduğuna dikkati çekti.

Ali Kamacıoğlu, dün akşam başlayan kampanyaya yapılan bağışlarla ilgili veriler ve ihale yöntemi ile yapılacak tüm işlemlerin şeffaf bir şekilde sürekli olarak kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Herkesin ödediği her kuruşun nereye gittiğinin hesabını dilediği zaman sorabileceğini ve sormaları gerektiğine vurgu yapan Kamacıoğlu, kurulan site üzerinden her tür bilgiye erişilebileceğini belirtti.

Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu, Güney Kıbrıs’a yapılan en büyük ihracatın konteyner evler olduğunu belirterek, üretim yapan firmaların aylık 200-250 üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Operasyonu tabana yayarak ilgili esnaftan emek yardımı aldıklarını anlatan Kamacıoğlu, bu çerçevede esnaf-zanaatkarların 30-40 atölyede karkas, mobilyacıların mutfak dolaplarını, alüminyum doğramacıların kapı pencere montesi için profilleri, elektrik taşeronları birliğinin de elektrik sistemlerini döşediğini kaydetti.

Ana firmalara kaplama bölümü kaldığına işaret eden Kamacıoğlu, bu sayede ayda 250 olan konteyner üretme sayısının bin konteyner eve çıkacağını söyledi.

Kamacıoğlu, sevkiyatın lojistik bacağını da Nakliyeciler Birliği’nin destekleyeceğini belirterek, ay sonunda gemi kapasitesine de bağlı olarak ilk 200-250 konteyner evin Mağusa Limanı’ndan yola çıkmasının hedeflendiğini belirtti.Ali Kamacıoğlu, konteyner evlerin, henüz net olmamakla beraber, İskenderun limanına en yakın ve en ihtiyaçlı bölgeye oluşturulacak alt yapının ardından kurulacağı bölgenin bildirileceğini söyledi.

[ad_2]

Kamacıoğlu: Esnaf üretime emek ücreti almadan destek oluyor