“Kadınlarımızın her alanda faaliyet göstermesi, bizim için bir zenginliktir” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Kadınlarımızın her alanda faaliyet göstermesi, bizim için bir zenginliktir”



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Huriye Serter, Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Berman Mantı ve KKTC İş Kadınları Derneği (İKD) Başkanı Selin Candemir ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasında, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin her anlamda ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çalışma içerisinde olan bir anlayışın buradaki karşılığı olduğumuzu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, kadın girişimcilerin sivil toplumda, ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer bulması için yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, kadınlarımızın gayreti ve ortaya çıkan projelerle yaratılan algının bambaşka bir sonuç verdiğini belirterek Türk kadınının, gerek Türkiye Cumhuriyeti’nde gerekse KKTC’deki iş birliği ve dayanışmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Farklı etkinliklerde kadınlarımızın ödül alması ve halk nezdinde yapılan işlerin onurlandırılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki ekonomik kalkınma ve sosyal hayatın gelişmesinde kadınlarımızın liderliğindeki başarıların ortaya çıkması ve toplum algısına yerleştirilmesinde oldukça başarı gösterildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasına şöyle devam etti;

“Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’deki iş insanlarının ve farklı dernek yetkililerinin karşılıklı olarak yaptığı ziyaretler son derece önemli ve memnuniyet vericidir. Halkımızın mutluluğu, çocuklarımızın geleceği için bütün bu ilişkilerin hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Kadınlarımızın her alanda faaliyet göstermesi, bizim için bir zenginliktir.”